2024. március 28., csütörtök

Jók a pénzügyi mutatók

A múlt évhez viszonyítva az idén sokkal stabilabb a szenttamási költségvetés

A szenttamási községi képviselő-testület 11. rendes ülését június 29-én tartották meg. Az ülés elején Bergel Aranka, a Vajdasági Magyar Szövetség új képviselője – aki az előzőleg lemondott Ifjú László helyett került a képviselő-testületbe – letette a hivatali esküt, majd a jelenlévők elfogadták az előző ülésről készült jegyzőkönyvet.

A következő napirendi pont 2020. évi községi költségvetés zárszámadásáról szóló jelentés volt, amelyet Jelena Vasiljević a községi gazdasági, költségvetési és pénzügyi osztály vezetőjének helyettese mutatott be. Szavai szerint a múlt évi költségvetésben a bevétel 718 065 000 dinár volt, ebből 628 075 000 dinár költöttek el, ami annyit jelent, hogy az idei költségvetésbe csaknem 90 millió dinár került át. Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere szerint a járvány miatt tavaly rendkívül nehézségekbe ütközött a gazdaság, nemcsak községükben, hanem mindenütt, így elégedettek, hogy a költségvetési mutatók pozitívak.

− A múlt évi büdzsétől eltérően az idén teljesen más a helyzet, sokkal stabilabb a költségvetés, amelynek köszönhetően valószínűleg nemcsak a tervezett, hanem az azon felüli beruházások is megvalósulhatnak – fogalmazott a község első embere.

Az ülés folytatásában a képviselők elfogadták a kommunális rendről szóló határozat módosítását, amely értelmében meghatározták azokat a közterületeket, ahol nyilvános összejövetelek tarthatók. Szenttamáson előzetes bejentéssel a Köztársaság tér és a Szabadság tér vehető igénybe, Turián a helyi közösség előtti kereszteződésnél lévő utcák, Nádalján pedig a Lazar Rakić és a Szent Száva utca közötti terület. A következő napirendi pont Szenttamás község Területi tervének módosítására vonatkozott, majd elfogadásra került a községmezőgazdasági földterületei védelmének, rendezésének és használatának 2021. évi programja.

Az ülés folytatásában a képviselők elfogadták a Népkönyvtár alapszabályának módosításáról szóló határozatot, a Graditelj Kommunális Közvállalat múlt évre vonatkozó munka- és pénzügyi jelentését, majd kinevezték a község képviselőit a különböző intézmények, szervezetek és tanácsok bizottságába.