2024. március 29., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Megbocsátás és gyűlölet

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
– Az egyik szemináriumon, amelyen részt vettem, szó volt a védelemről, a gyűlöletről, a megbocsátásról. Amikor rám került a sor, a védelemről kezdtem beszélni.
– Többféle védelem van, s ahhoz, hogy melyiket használjuk, nagyon fontos, hogy tudjuk, mitől is akarjuk megvédeni magunkat. Többnyire léteznek otthonunkban negatív sugárzások, ezek lehetnek vízsugarak, lehetnek a kozmoszból jövő sugárzások, ezek ellen használhatunk speciális rajzokat, melyek között a rózsakereszt rajz is segít, segít a piramis alakzat, ha pontosan a kicsinyített mása az igazi Kheopsz-piramisnak. Segít még az alufólia, segít a kristály, főleg a fekete turmalin és a hegyikristály. Az elektromos kisugárzások ellen legjobban a rózsakvarc segít. Ahol viszont sok szenvedés vagy erőszak volt, ott energetikai tisztításra van szükség, mely többféle módon történhet. Ezenkívül rúnatükör vagy bagua tükör elhelyezése a fontos, esetleg a fekete keretű lyukas tükör. Más a jelkép a rúnatükrön, ha negatív szellemektől kell védekezni. Vannak esetek, amikor csak egy családtag kell hogy védekezzen, akár rosszakarótól, akár negatív energiától. Ilyenkor is leginkább kristályt, rúnatükröt, angyalpecsétet vagy programozott hűtőmágnest használunk. Ugyanezeket a tárgyakat bevethetjük szerencsevonzásra is, természetesen más jelekkel.
– Egy kérdést szeretnék feltenni – szólalt meg az egyik résztvevő. – Mit használjunk védelemre, amikor a ház építése nem olyan, ami jó lenne? Például, az L alakú házak nem szerencsések, ugye?
– Igen, tehát ha L alakú, vagy nem téglalap alakú az otthonunk, az már hiányt, negatív energiát vonz. Ha a főépület téglalap alakú, s másik tető, alacsonyabb van a hosszabbításban, mint melléképület, az akkor már nem baj. Vannak még esetek, amikor az építkezés miatt korrigálnunk kell. Például, az L alakzatnál meg kell nézni, gondolatban meghúzni, meghosszabbítani a hiányzó részt, vagyis a vonalakat, hogy téglalapot kapjunk. Ahol a hiányzó sarok lenne, pont azon a ponton, mely valószínűleg az udvarban van, oda egy fát, egy nagyobb bokrot kell ültetni, esetleg egy napérzékeny lámpát helyezzünk oda. Arra a falra, amely mögött a hiányzó rész van, oda egy bagua tükröt teszünk, benti harmóniatükröt, rúnatükröt vagy óratükröt.
– Igen, s mi a helyzet az égtájakkal, hova nem jó valamit építeni? – kérdezi egy másik résztvevő.
– Yantraképekkel védekezünk, ha délnyugaton van a főbejárat, vagy egy terasz. Ugyanígy, ha nincs ablak északon. Emellett fontos, hogy van-e valamilyen probléma a fűtéssel, vagy valamelyik szobával, hiány vagy rongálódás valamelyik égtájon. Ilyenkor kiválasztjuk a megfelelő yantra képet, s ezzel védekezünk.
– Én pedig most csinálok egy védelmet magam részére – szólalt meg egy újabb résztvevő. – Értek a rúnákhoz, s valamilyen komplikáltabb rúnavédelmet szeretnék ellenség ellen. Melyiket ajánlja?
– Csinálja a Sárkány vagy a Lótusz védelmet, ezek szépen megvédenek, s eléggé megkímélik a negativitás küldőjét is.
– Mégsem kímélném meg annyira... Mit szól a Kobra védelemre?
– Ez igen erősen visszaküldi neki a negatív erőket, kamatostul. Sokszor túlságosan veszélyes, mert túl nagy büntetést hoz a feladónak. Szerintem fontos, hogy pontosan meghatározza, mennyi negativat küld neki vissza, fogalmazza meg, hogy hogyan nyilvánuljon meg ez az energia, amit visszaküld, legyen nagyon óvatos, ne kívánjon neki nagyon rosszat, mert az visszaüt. Ajánlom, hogy tegye meg előbb a gyűlölet hárítási, vagyis a megbocsátás rítusát, az kb. egy-két hét, s akkor döntse el, hogy a Kobra védelmet teszi-e meg, vagy az enyhébbeket, a Sárkányt vagy a Lótuszt, mivel ezekkel nem kamatostul száll vissza rá a rossz, csak annyira, amennyire ő akart rosszat.
– Igen, tudom, igaza van. Tudom, hogy ez is egy nagy megpróbáltatás számomra, hogy van hatalmam, mivel van tudásom, megvan a módszerem, hogy leszámoljak a gazemberrel, s ki kell bírnom, hogy ne csináljam meg, ne éljek vissza a hatalmammal, pedig úgy szeretném kicsinálni ezt az illetőt, hisz én is csak ember vagyok. Megteszem a megbocsátás rítusát, s akkor eldöntöm, hogy maradok-e a Kobra védelemnél, hogy mégis kamatostul kapja vissza. Ha igen, akkor pedig ígérem, pontosan megfogalmazom, hogy mi történjen, hogy ne lépjem túl a határt, mert akkor tudom, hogy visszaüt.
– Kérjük, mondja el a megbocsátás rítust – szólaltak meg néhányan.
– Igen, máris mondom. Tehát: meggyújtunk egy fekete gyertyát, ha nem tudjuk beszerezni, akkor egy fehéret átkötünk három fekete cérnával, s legyen annak a személynek a képe elménkben, aki megbántott minket, vagy bármiképp rosszat okozott, akár tudatosan vagy akaratlanul is. Ha van róla fényképünk, még jobb, esetleg kézírás vagy tárgy ami az övé, vagy tőle származik, akkor az legyen a gyertya mellett. Ezután földből kört rajzolunk körülöttünk, lehet papírra vagy nejlonzacskóra szórni, ha a szobában csináljuk. Ez alkalommal fekete ruhát viselünk, de legalább a felsőnk legyen fekete. Kezdjünk a személlyel kapcsolatban erősen gyűlölni, szomorkodni vagyis intenzíven átérezni azt a fájdalmat, csalódást vagy negativitást, amit miatta megéltünk, maximális érzéssel és gondolattal... Mondjuk el neki gondolatban, hogy mennyi rosszat tett nekünk, s hogy mi is ezért neki ugyanezt a fájdalmat visszaküldjük. A végén mondjuk azt, hogy most már ki vagyunk egyenlítve, nem büntetjük őt tovább ennyire. Ezt három napig kell csinálni, addigra égjen le a fekete gyertya. Megismételjük a gyertyagyújtást, de most kék gyertya kell, körénk pedig kék színű bármilyen anyagból, ruhából, papírból vagy nejlonból egy kör, emellett kék ruházatot, legalábbis kék felsőt viseljünk. Meggyújtani a gyertyát és a személyre gondolni, de legyen a kép valamennyivel halványabb, érezzük, hogy a gyűlöletet, fájdalmat, csalódást vagy szomorúságot a kék szín lágyítja, csökkenti, majd érezzük, amint már meglágyított bennünket is egy kicsit. Most is gondolatban beszéljünk hozzá, már kisebb haraggal, fájdalommal. Ezt is három napig csináljuk, addigra égjen le a gyertya. Most világoslila anyagból, vagy rózsaszínű vagy piros rózsasziromból kört csinálunk körülöttünk, lila, rózsaszín vagy piros ruházat vagy póló kell. Most rózsaszín, világospiros vagy világoslila gyertyát kell gyújtani, az illető képe gondolatunkban halványodik. Gondoljunk rá úgy, hogy a gyűlölet, fájdalom, csalódás vagy szomorúság felszívódik, és átadjuk neki az érzéseinket, mely eddigre már elhalványul, alig láthatóvá és érezhetővé válik. Három napig égetjük a gyertyát. Utoljára fehér só kell, ebből kör körénk, fehér ruházat, ing vagy felső viselése, és fehér gyertya égjen. Most pedig már nem is látjuk a személyt, csak a nevére gondolunk, nem is érezzük a hozzája fűződő rossz érzést, közömbösek vagyunk. Kimondjuk, hogy megbocsátottam, én szabad vagyok tőled, te is szabad vagy tőlem. Ha isten törvénye szerint jár neked büntetés, az már nem az én dolgom, nem az én kezem piszkolom vele. Ez utóbbi is három napig tartson.