2024. április 20., szombat

Sikeresen mutatkozott be a Tisza

Az adorjáni Tisza labdarúgói sikeresen zárták első idényüket a Vajdasági Ligában, 58 ponttal a 8. helyen fejezték be a versengést, így kellemes színfoltként képviselve az észak-bácskai és a Tisza menti régiót. A szakmai stáb vezetője, Tomislav Sivić elmondta, a csapat átvételekor kijelentette, nagy siker lesz, ha a gárda az első tíz között végez, és ez az ígéret meg is valósult, bár Borsos Csaba klubelnök vágya, miszerint a csapat az első ötben zárjon, nem teljesült. A csapat fiatalítása azonban további bizakodásra adhat okot.

„Büszke vagyok az elért eredményekre, mert a fiúk nagy része korábban alacsonyabb szinten szerepelt, ezért módosításokat is végrehajtottunk a szezon felénél, és csapatot építettük a következő idényre. Sok fiatalt hoztuk a csapathoz, ezért gondoltam, hogy talán nem tudunk az őszihez hasonló pontmennyiséget gyűjteni, de a legfontosabb, hogy megvalósítottuk a kitűzött célt. Tehát nem vesztettük el ezt a hat hónapot ok nélkül, szolid csapatot építettünk, visszatért a játékhoz pár olyan játékos, akik korábban nem voltak aktívak, ezért várni kellett, míg megjönnek ezeknek a lépéseknek a hatásai. Sok nagy munkánk volt az elmúlt időszakban” – értékelt Sivić.

Tomislav Sivić szerint csapata fokozatosan fejlődik (a szerző felvétele)

Tomislav Sivić szerint csapata fokozatosan fejlődik (a szerző felvétele)

Megjegyezte, voltak olyan játékosok, akik fél évet, esetleg egy évet hagytak ki, de ismerte a képességeiket, ezért vállalni kellett a kockázatot, aztán pedig belejöttek a játékba, ezáltal a csapat azt a teljesítményt mutatta, amire számítani lehetett. A legnagyobb terhet Tasić, Zolnajić, Tomišić, Kiss, A. Ivanović és Ćovin vitte, valamint olyan tehetséges fiatalok is esélyt kaptak a bizonyításra, mint Dušanić, Mészáros…

Sivić szerint a Tisza 17 győzelem és 7 döntetlen mellett az elmúlt szezonban több találkozót megnyerhetett volna, hiszen többször vezetés után kaptak ki: „Sok jó meccsünk volt, ahol apró részletek döntöttek. Mivel először versengünk ezen a szinten, természetes, hogy vannak ingadozások a játékunkban, de minden, amit eddig tettünk, a jövő záloga. A fiúk fejlődtek egyénileg, csapatként is előreléptünk, és végül elég jó focit játszottunk, habár fokozatosan van még hova fejlődni. Az érkezésem óta összeálltak az építőkockák.”

A sikeres ősz után a Tiszának nehéz tavasza volt az edző szerint, a csapat több mint 25 meccset játszott, ami még egy profi gárdának is nehezére esne. A ligaeredmények mellett megnyerték a szerbiai kupa szabadkai alcsoportját. Egyes vereségeket annak a számlájára kell írni, hogy a kispad meglehetősen „sovány” volt: „A bajnokság erős, olyan csapatokkal, amelyek nagyvárosokból jönnek, például Versec, Nagybecskerek, Zombor, Óbecse, és a Belgrád környéki gárdák is előnyben vannak, mert nagyobb választási lehetőségeik vannak a keret tekintetében. Ilyen szempontból a mi helyzetünk a legnehezebb, nehéz játékosokat hozni Adorjánra. A környékbeli embereket szeretnék idehozni, akit lehetséges, hogy egy kompakt csapatot hozzunk létre, amely egyenrangúan tud mérkőzni másokkal, felül is múlva őket. Van alapunk az optimizmusra, a tabella első öt csapata elleni meccseken egyaránt vezettünk, a meccsek nagy részében jobbak voltunk, hogy ne említsek olyan dolgokat, amelyek nem voltak túl szépek, de megtörténtek velünk tavasszal. Ezen a téren alacsonyabb szinten állunk más, nagyobb központokból érkező csapatokkal szemben, de mi a csapatunkkal foglalkozunk elsődlegesen. Elégedett vagyok a fejlődésünkkel, hiszen ahhoz képest, hogy honnan indultunk, erős csapattá váltunk, amely bárki ellen képes felvenni a versenyt” – zárta gondolatait Sivić.

Új stadionban a csapat

A Tisza főszponzora és klubelnöke, Borsos Csaba nem titkolja, az elvárása az volt, hogy a csapat a tabella első öt csapata között zárja a szezont, ami nem is volt elérhetetlen cél, hiszen a negyedik helyezett sem volt túl messze tőlük: „Minden meccsünket Kanizsán játszottuk, szinte több pontot szórtunk el hazai meccseken, mint vendégként. A legfontosabb, hogy felfiatalítottuk a csapatot, és optimistán vágunk neki a következő szezonnak. A felkészülést július 5-én kezdjük meg az új, adorjáni stadionunkban, amelynek építését befejezték, és júliusban lesz a hivatalos átadása is. Az új hazai stadionunkban jobb eredményekben bízom, és abban, hogy a tabella élén leszünk az első három csapat között.”