2024. április 20., szombat

Lemondott a Petnica kutatóállomás igazgatója

Nikola Božić, a Petnica kutatóállomás korábbi igazgatója tegnap lemondott, miután a múlt héten kiderült, hogy az állomás öt korábbi foglalkoztatottja is szexuális visszaélésnek volt kitéve. Az igazgatóság támogatta az egykori igazgató döntését – nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Tanja Adnađević, a Petnica kutatóállomás igazgatótanácsának elnöke.

A Petnica kutatóállomás tehetséges fiatalokkal foglalkozik.

Adnađević a reggeli program vendégeként elmondta, hogy Božić a kutatóállomás integritásának, de az előző igazgató integritásának a megőrzése érdekében mondott le.

A nyomozás folyamatban van, folynak a kihallgatások, amelynek során egy egykori munkatársat is kihallgattak, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a fiatalkorúak zaklatásában.

Adnađević elmondta, hogy 2017-ben már reagáltak a bejelentett ügyekre, és akkor úgy döntöttek, hogy eltávolítják a gyanúsított munkatársat az állomásról, és megakadályozzák, hogy kapcsolatba lépjen a résztvevőkkel.

A frissen lemondott igazgató bejelentette, hogy a kutatóállomás külön eljárást hozott be, amely egy szigorúbb viselkedési kódex formájában valósul meg.