2024. április 24., szerda
BÁCSFÖLDVÁR

EHO-tréning az erőszak és a diszkrimináció ellen

Az újvidéki székhelyű Ökumenikus Humanitárius Szervezet, az EHO tréninget szervez Bácsföldváron 15 év feletti fiatal nők számára az erőszak felismeréséről, a feljelentés módjáról, a családon belüli bántalmazásokról. A Duna-régió országainak roma és más marginalizált csoportjainak szentelt
program célja a jó tapasztalatok bemutatása és a tudás átadása ezen a területen. A képzés során a résztvevők a családon belüli erőszak természetéről, eredetéről és dinamikájáról, a nemi egyenjogúságról, a prevenció és a védelem nemzetközi standardjairól, az erőszak jeleinek a korai felismeréséről és a nőkkel szembeni diszkrimináció csökkentésének a lehetőségeiről hallhatnak majd előadásokat.

A tréninget július 9-én és 10-én tartják meg 9 és 16 óra között a bácsföldvári helyi közösségben. Azok, akik részt szeretnének rajta venni, a bojana@ehons.org e-mail-címen vagy a 062/469-650-es mobiltelefonszámon jelentkezhetnek legkésőbb július 5-éig.

A projekt az EHO, a németországi Württembergi Diakónia, a nagyszebeni Evangélikus Teológiai Akadémia és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központjának az együttműködésével született meg, anyagilag pedig a baden-württembergi tartományi kormány és a Duna régióra vonatkozó uniós stratégia (EUSDR) támogatta. A makroregionális stratégia célja a Duna-menti országok közötti együttműködés erősítése, amelyben kilenc EU-s ország (Bulgária, Németország, Horvátország, Ausztria, Csehország, Magyarország, Románia, Szlovákia és Szlovénia) mellett Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, a Moldovai Köztársaság és Ukrajna vesz részt.