2024. április 16., kedd

Láthatósági mellényeket osztottak Szenttamáson

Folytatódik a közlekedésbiztonsági tanács és a rendőrállomás közös akciója

Szenttamás község közlekedésbiztonsági tanácsa és a helyi rendőrkapitányság támogatásával június folyamán több akciót is tartanak a közlekedésben résztvevők biztonságának javítása és a közlekedésbiztonság javítása érdekében. A fiatalok számára tájékoztató jellegű előadásokat szerveztek, valamint nyomtatott szórólapok terjesztésével hívták fel figyelmüket a veszélyekre. A múlt héten a kerékpárosok, a segédmotoros kerékpárosok, továbbá a motorosok voltak fókuszban, a helyi rendőrkapitányság láthatósági mellényeket osztott szét a városhoz tartozó külterületi részeken, mivel a tapasztalatok szerint ott rendszeresen láthatósági mellény nélkül közlekednek a lakosok. A rendőrök az érintetteket tájékoztatták a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokról is.

− Ez volt a helyi közlekedésbiztonsági tanács harmadik akciója az idén, a célcsoport ezúttal a segédmotoros kerékpárral, illetve a motorkerékpárral közlekedők voltak. A szenttamási önkormányzat és a közlekedésbiztonsági tanács bizonyos forrásokat biztosított a biztonsági fényvisszaverő mellények megvásárlásához, ezeket szétosztjuk a polgároknak, a fő cél pedig az, hogy rámutassunk e járművezetők láthatóságának fontosságára, és ezáltal is hozzájáruljunk a közlekedésben résztvevők biztonságának növeléséhez. Nem egyedi akcióról van szó, az ehhez hasonló megmozdulások folytatódnak, ugyanis a traktorral és tehergépkocsival közlekedők számára külön programmal készülünk. A szenttamási rendőrállomás minden alkalommal támogatja a közlekedésbiztonsági tanács kezdeményezéseit – nyilatkozta az akciót követően Jovica Cvetković, a helyi rendőrkapitányság parancsnoka.

Egyúttal felszólította a motorosokat, hogy tartsák tiszteletben a közlekedési szabályokat és előírásokat, fordítsanak széleskörű figyelmet a vezetés közbeni személyes biztonságra és használják a védőfelszereléseket, mert csak így növelhető a közlekedésben résztvevők biztonsága.