2024. április 25., csütörtök

Az angolok a győzelemről álmodnak

Kétségtelen, hogy a nyolcaddöntők legnagyobb rangadójának számított az Anglia–Németország meccs.

A Nationalelf épphogy továbbjutott a halálcsoportból, míg Anglia két rúgott góllal zárt a D kvartett élén. A keddi összecsapáson mindkét gárda jobb formát mutatott, mint a torna első szakaszában. Míg az első félidőben az angolok, a másodikban a németek birtokolták többet a labdát. A két válogatott jó kerettel rendelkezik, a szövetségi kapitányok pedig ennek megfelelően próbálták kihasználni erősségeiket. A rögzített szituációknál Anglia magasan ívelt beadásokkal igyekezett megzavarni Németországot. A Nationalelf idegenbeli mezében vezette offenzíváit, de hiába a Müller–Werner–Havertz hármas és a később csereként beálló Gnabry, nem találtak fogást Southgate fiain. A hajrában talán a Wembley szurkolótábora adott erőt az angoloknak: Sterling a 75., Kane a 86. percben mattolta Neuert, így Anglia teljesen megérdemelten jutott a negyeddöntőbe. Az angol sportsajtó szerint ez volt a válogatott legnehezebb meccse a viadalon, így ők már a végső győzelemről álmodnak.

London: Anglia–Németország 2:0 (0:0)
Wembley, 40 000 néző, vezette: Makkelie (holland). Gólszerzők: Sterling a 75., Kane a 86. percben.

Anglia: Pickford – Walker, Maguire, Stones – Trippier, Philips, Rice (Henderson, 88.), Shaw – Saka (Grealish, 69.), Kane – Sterling. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.

Németország: Neuer – Ginter (Emre, 87.), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (Sané, 88.) – Havertz, Müller (Musiala, 92.) – Werner (Gnabry, 68.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw.