2024. április 23., kedd

Kokoškov keretet hirdetett a selejtezőre

A Szerbiai Kosárlabda-szövetség (KSS) nyilvánosságra hozta, mely játékosokra számít Igor Kokoškov, a  férfiválogatott szövetségi kapitánya a ma rajtoló belgrádi olimpiai kvalifikációs tornán. A fővárosban a Sasok ma 20.15-kor a Dominikai Köztársasággal kezdenek, holnap ugyanebben az időben a Fülöp-szigetek lesz az ellenfél. Ha a trió első két helyének egyikén végez a csapat, az elődöntőben az olasz, szenegáli, Puerto Ricó-i hármas egyikével játszik az elődöntőben, ami után a döntőben is győzelemre lenne szükség az ötkarikás kvótához.

A szerb kvalifikációs keret: Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Stefan Jović, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Filip Petrušev, Boban Marjanović.

NBA

A Bucks átvette az irányítást

Azok után, hogy az Atlanta az első Milwaukeeban rendezett mérkőzésen meglepte a házigazda Bucksot az NBA keleti főcsoportjának döntőjében, az esélyesebbnek tartott fél sorozatban második meccsét is behúzta, amikor – immár a Hawks otthonában – 113:102 arányban győzött, amivel 2:1-es vezetést szerzett a sorozatban. A Trae Young (35 pont) vezette házigazda repülőrajtot vett, az első negyed derekán már 15-tel is elhúzott (25:10), de a Bucks elsősorban Khris Middleton (38) és Giannis Antetokounmpo (33) kosaraival a nagyszünetre eltüntette a különbséget (56:56), majd egy kiegyenlített harmadik periódus (85:83) után a Bucks fokozatosan a maga javára fordította az állást, végül viszonylag kényelmesen nyert. A Hawksnál Bogdan Bogdanović borzalmas mezőnymutatója (3/16) a vereség egyik fontos eleme volt.

NBA, főcsoportdöntő, kelet: Atlanta–Milwaukee 102:113 (a sorozatban 1:2).