2024. március 29., péntek
UTÁNPÓTLÁS-LABDARÚGÁS

Kisfocista bajnokokat avattak Adán

Az AFK ifjúsági és U11-es csapata is bajnokságot nyert a korosztályos utánpótlásligában

Két korosztályban is bajnokot avattak múlt vasárnap Adán, miután a helyi labdarúgóklub, az AFK ifjúsági és az U11-es csapat is saját korosztályában megnyerte a Kanizsa–Zenta–Ada Községi Ligát. A bajnokcsapatok játékosainak és edzőinek az érmeket és serleget Radivoj Muškinja, a liga képviselője és Tóth Tamás, az AFK elnöke adta át. Berec Csaba edző vezetésével az ifik több mint tíz év után nyertek újra bajnoki címet nagypályás labdarúgásban az AFK utánpótláscsapatai közül. Az edző kiemelte, nagyon örülnek a sikernek, amelyet egy szoros bajnokságban sikerült elérniük jó csapatok ellen. Az ifik már korábban kiharcolták a bajnoki címet, az AFK U11-es csapatának viszont ezt június 20-án, vasárnap kellett megtennie, mivel akkor rendezték meg Adán a korosztály zárótornáját, amelyre a liga legjobb nyolc csapat kvalifikálta magát a tizenegyből. Budai Zoltán és ifj. Budai Zoltán edző vezetésével az AFK I. csapata, ahogyan az alapszakaszt, úgy a döntő tornát is veretlenül fejezte be, és szerezte meg a bajnoki címet. A liga végeredménye: 1. AFK I., 2. Tisza-Nyers István Akadémia II., 3. Zenta, 4. AFK II., 5. Potisje (Magyarkanizsa), 6. Jedinstvo (Péterréve), 7. Tisza-Nyers István Akadémia I., 8. Obilić (Törökkanizsa).

Az AFK ifjúsági csapata (Csincsik Zsolt felvétele)

Az AFK ifjúsági csapata (Csincsik Zsolt felvétele)

Tóth Tamás az eredményhirdetés után elégedetten nyilatkozott az adai csapatok teljesítményéről: „Ez egy fontos mérföldkő a játékosoknak, a kemény munka, a sok torna és edzés meghozta az eredményét. Az egész bajnokságban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és megérdemelten nyerték meg a tornát.”

Budai Zoltán, az U8-tól U11-ig terjedő korosztály edzője kiemelte, az idősebb focistákból álló U11-es AFK I.-es csapat minden meccsét megnyerte. A ligában előírt korosztálynál két-három évvel fiatalabb, U9-es korú játékosokból álló AFK II. szintén kiválóan szerepelt, miután több tornán eljutottak az elődöntőig, sokszor pedig a két adai csapat játszotta a döntőt. A ponttáblázat alapján az AFK I. az első helyen állt, az AFK II. pedig harmadik volt, a rájátszásban azonban az utóbbi gárdának nem sikerült megőriznie a korábbi helyezést, ennek ellenére az edző nagyon elégedett a teljesítményükkel. A szakvezető megjegyezte, hogy az AFK I. csapata ezzel párhuzamosan játszott a tizenkét csapatos U11-es Szabadkai Ligában is, amelyben zömében erősebb csapatok szerepelnek. A ligában szintén tornarendszer szerint zajlott az alapszakasz, ahol június 12-én Szabadkán tartották meg a rájátszást a nyolc legjobb csapat részvételével. Ezen az AFK I. megőrizte az 5. helyét, és többek között olyan csapatok előzték meg, mint a szabadkai Spartacus és a topolyai TSC. „Mindkét bajnokság szeptemberben indult, azóta a fiúk rengeteg munkát belefektettek, rendszeresen részt vettek a tornákon. Sajnos, voltak sérülések közben két-három játékosunknál, ettől függetlenül a fiúk helytálltak, és maximálisan meg vagyok elégedve mindkét korosztállyal” – közölte Budai.

Az AFK első és második csapata az edzőkkel és a klubvezetőséggel (Csincsik Zsolt felvétele)

Az AFK első és második csapata az edzőkkel és a klubvezetőséggel (Csincsik Zsolt felvétele)

Az AFK további két csapata versenyzett még az utánpótlásligákban – tudtuk meg Körtvélyesi Tícián klubigazgatótól. Elmondta, hogy a Szabadkai Minőségi Ligában szereplő U13-as csapat az ötödik helyen végzett, az U15-ös pionírcsapat pedig második lett a Kanizsa–Zenta–Ada Községi Ligában.