2024. április 23., kedd

Ékszereket és gázpisztolyt foglaltak le Horgosnál

A horgosi határátkelőnél a vámosok a rendőrséggel együttműködve egy utasnál mintegy 600 grammnyi bejelentetlen arany ékszert találtak, valamint egy gázpisztolyt is – írja a B92 hírportál.

Az értékes ékszert egy huszonhét esztendős albán nemzetiségű finn állampolgárnál találták meg, aki Finnországból Koszovóba tartott.

A vámosok és a rendőrök a részletes vizsgálat során a gépkocsi váltójánál előbb egy Powerline 426 márkájú gázpisztolyra bukkantak, majd a csomagtartóban lévő utazótáskában a személyes holmik között az összesen 571 grammnyi arany ékszert is megtalálták.

A gázpisztoly és az ékszerek megtalálását követően az utas azt mondta, hogy a magával hozott pisztolyt Finnországban bejelentés nélkül is be lehet vinni az országba. Az ékszerekkel kapcsolatosan azt felelte, hogy az a lánytestvérének a tulajdona, aki az előtte lévő gépkocsiban utazott.

A vámhivatal felhívja a polgárok figyelmét, hogy a vámokkal kapcsolatos előírások különfélék lehetnek az egyes országokban, ezért ajánlatos az utazás előtt informálódni.