2024. április 25., csütörtök

Lángossal egy nemes cél érdekében

Kilencedik alkalommal tartották meg a Jótékonysági Buckai Lángosfesztivált a BrendSu rekreációs központban. A bejáratnál egy kisebb kirakodóvásár is várta a látogatókat. A fesztiválra több mint 2000 lángost sütöttek, amelyek közül a fokhagymás, a sós, a sajtos és a tejfölös ízűekből lehetett venni. Az eladásból befolyt összeget ezúttal is jótékony célra fordítják.

Kudlik Zoltán fő szervező elmondta, örülnek annak, hogy a járványhelyzet lehetővé tette, hogy az idén is megrendezzék a fesztivált.

– Ez a város külterületének egyik legnépesebb rendezvénye, és sokan kedvelik. Minden évben szeretettel várjuk ide a látogatókat. A befolyt összegből több helyre fogunk juttatni. Szeretnénk támogatni az itt élő, nehéz sorsú gyermekeket az iskolakezdéskor, ezenkívül a városban működő autista szervezetet is – nyilatkozta Kudlik Zoltán.

Elsőként Pletl Aranka, a VMSZ Női Fóruma zorkai helyi szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket.

– A fesztivál alappillére a gyermekek és a fiatalok, ezért minden alkalommal tartalmas kultúrműsorral kedveskedünk a jelenlevőknek. A rendezvényünk szerves része még a jótékonykodás is, ami azt jelenti, hogy a jóakaratú emberek által felajánlott adományokat nemes célokra fordítjuk – mondta el Pletl Aranka.

A lángosfesztivált dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke nyitotta meg.

– Azért fontosak az ehhez hasonló rendezvények, mert az emberek találkozhatnak, beszélgethetnek, a gyermekek szerepelhetnek. Vége van annak az időszaknak, amikor a négy fal között kellett ülni. A szabadkai városi rendezvények közül ez az egyik legtömegesebb, legvidámabb. Fontos szempont az is, hogy jótékonysági jellege van – emelte ki a sajtónak nyilatkozva dr. Pásztor Bálint.

Sajnos az időjárás az idén nem kedvezett a rendezvénynek. A kultúrműsorban csak a királyhalmi Petőfi Sándor Művelődései Egyesület néptáncosai mutatkoztak be, majd a zivatar miatt félbe kellett szakítani a műsort. Az esőben a többi néptánc- és népzenei csoport nem tudott fellépni, a tamburások és az Eridanus együttes pedig a sátor alatt muzsikált a közönségnek.

Az esemény a VMSZ zorkai helyi szervezetének, a VMSZ Női Fóruma zorkai helyi szervezetének és az '56-os Műhely Civil Szervezetnek a szervezésében valósult meg. A rendezvényt Szabadka Város, a Masterplast, a Previ és a Baulink vállalatok támogatták.