2024. április 19., péntek

Sikeres pályázat a sport területén

A tóthfalusi Nyers István Akadémia Sportegyesület és a Tompai Sportegyesület közös, határon átnyúló IPA-pályázata, a MultiSport a határon át elnevezésű projektum pozitív elbírálásban részesült. A projektum – melynek összértéke 119 130 euró, ebből az Európai Unió hozzájárulása 101 260,50 euró – nyitókonferenciáját szombaton Palicson, az Ökoközpontban tartották meg.

A Multisport projekt célja három sportág, – a labdarúgás, a kézilabda és a cselgáncs – összefogása, ezáltal szélesebb keretet teremtve a célcsoport számára a jószomszédi kapcsolatok kiépítéséhez, közös sport- és szabadidős rendezvények szervezésével a határ menti régóban.

A projektum fő célcsoportja a közös aktivitásokban részt vevő foci-, cselgáncs- és kézilabdacsapatok tagjai, 10–18 éves gyerekek. A projektum során a három sportágban és három tevékenységben mindkét országból megközelítőleg 370 fiatal játékos vesz részt. Az utolsó nagyszabású rendezvényen, a tömeges sportfesztiválon mintegy 200 fő bevonását tervezik.

A nyitókonferencia résztvevőit Utasi Jenő, a Nyers István Akadémia elnöke üdvözölte, majd Bálint Brigitta, a tóthfalusi helyi közösség alelnöke szólt a megjelentekhez. Kiemelték, hogy a labdarúgó akadémia 2011-ben alakult, elsőként Vajdaságban, a sportágak listája pedig 2019-ben a cselgáncs szakosztállyal bővült.

Véh László, Tompa polgármestere a projektum fontosságát ismertette, majd Kiss Róbert, a program koordinátora és Friebert László, a Tompai Sportegyesület képviselője a projektum részleteibe avatta be az érdeklődőket. Kiss Róbert elmondta, hogy a három sportágban megvalósuló közös versenyek, programok, edzőtáborok mellett a pályázatnak köszönhetően különböző sporteszközöket és felszerelést szerezhetnek be. A projektum 2022. február 28-án zárul.