2024. április 25., csütörtök

Belgium legyőzte Portugáliát a nyolcaddöntő rangadóján

A nyolcaddöntők talán legjobban várt mérkőzése volt a címvédő portugálok és a világranglistát vezető belgák döntőnek is beillő párosítása, a két csapat stabil védekezése viszont masszív mezőnyjátékot eredményezett. Az első kaput eltaláló lövésre a 25. percig kellett várni, Cristiano Ronaldo távolról is jól helyezett szabadrúgását azonban Thibaut Courtois hárította.

A csapatok leginkább átlövésből tudtak veszélyeztetni, aminek az első félidő végén meg is lett az eredménye a belgák számára, amikor Thorgan Hazard a tizenhatoson kívülről, egy kifelé csavarodó lövésből talált be Rui Patricio kapujába.

A második félidő komoly vérveszteséggel kezdődött a belgák számára, amikor a sokadik rúgást kapó Kevin De Bruyne-t, a középpálya kulcsemberét le kellett cserélni. A belgák védelmén így is nehezen talált fogást az ellenfél, az utolsó tíz percben fokozódott csak a portugál nyomás, amikor Ruben Dias egy szöglet utáni fejessel, Guerreiro pedig egy kapufával veszélyeztetett. Az eredmény azonban már nem változott, a portugálok búcsúztak, Belgium pedig Olaszországgal találkozik a negyeddöntőben.

Sevilla: Belgium–Portugália 1:0 (1:0)

Estadio de La Cartuja, vezette: Felix Brych. Gólszerző: T. Hazard a 42. percben.