2024. április 25., csütörtök

Hamarosan megkezdődik a vasút felújítása Észak-Vajdaságban

A következő évben Vajdaság északi részének egyik legfontosabb projektje a vasút körül valósul meg. A Szeged felé vezető vasút felújítása után megkezdődnek a Belgrád-Budapest szakasznak a munkálatai Szabadkánál.

A vasút még mindig az egyik legolcsóbb közlekedési forma, ezért sokat fektetnek bele. A szabadkaiak, de az észak-vajdasági lakosok számára is jelentős fejlesztés a Belgrád-Budapest és a Szabadka-Szeged vasútvonal felújítása.

– A tervek szerint a Szabadka-Szeged vasút munkálatait következő év szeptemberéig befejezik – nyilatkozta Pásztor Bálint, a szabadkai községi képviselő-testület elnöke.

Rámutatott, hogy mindkét vasút az egész régió jólétét fogja eredményezni, mert, mint kifejtette, a történelem azt mutatja, hogy ahol a vasút és a vonat áthalad, az a terület gazdasági és minden más értelemben is virágzik.

– Arról ne is beszéljünk, hogy fél óra, de maximum 40 perc alatt Szegeden lehetünk, így ez lehetővé teszi a szabadkaiaknak, hogy Szegeden is munkát vállaljanak, vagy Szegeden tanuljanak, vagy fordítva, ez pedig az ingatlanok árainak emelkedéséhez, valamint a Szabadka és az államhatár közötti terület fejlődéshez vezethet – tette hozzá Pásztor Bálint.