2024. március 29., péntek

Fokozódik a forgalom az utakon

A fizetőkapuknál és a határátkelőhelyeken is huzamosabb várakozásra kell készülni

A szigorító intézkedések enyhítésével egyre többen döntenek úgy, hogy útra indulnak. A nyári idény kezdete már pénteken érzékelhető volt az autópályán a fizetőkapuknál, de a határátkelőkön is. A Szerbiai Auto-Motoros Szövetség közleménye szerint a Montenegró és a Görögország irányába vezető útvonalakon már ezen a hétvégén fokozottabb forgalom várható.
A határrendőrség a hétvégén a határforgalom növekedésére is számít, hiszen már pénteken a szerb–horvát határon Batrovcinál mintegy félórás volt a várakozási idő, csakúgy mint Šidnél, mindkét irányból.
Megnőtt a forgalom a szerb–bolgár és a szerb–macedón határon is, valamint Montenegró és Bosznia-Hercegovina irányába is. A határrendőrség adatai szerint ezeken a határátkelőhelyeken is félórás volt a várakozás a személyi forgalom esetében.
A legnagyobb vesztegeléssel a szerb–magyar határon lehet számolni. A legtöbben az autópálya miatt a horgosi határátkelőt választják, itt pénteken egy órát kellett várakozniuk az utazóknak. Ám ezen a határon a teherforgalom is megnőtt, ők mindkét irányban 3 órát várakoztak.
Kelebiánál az áthaladás valamivel gyorsabb volt, a személygépkocsik esetében félórás volt a várakozási idő. A kis határátkelőhelyeken gyorsabb az előrehaladás, kivételt képez azonban a Királyhalom-Ásotthalom, illetve a Horgos II, ahol tegnap szintén körülbelül félórát kellett várakozni az utazóknak, azzal, hogy a magyarországi rendőrség által közzétett adatok alapján a nap bizonyos szakaszaiban a várakozási idő elérte az egy órát is.
Ugyan pénteken még nem alakultak ki hosszú sorok, de a Szerbia Útjai Közvállalat közleménye szerint az ópázovai fizetőkapunál a nap folyamán 15 perces várakozással kellett számolni.