2024. április 19., péntek

Holnaptól Tiszavirág Fesztivál

Benépesül a zentai Tisza-parti sétány

A múlt héten biztossá vált, hogy a kedvező koronaadatok tükrében az idei évben sem marad el Zenta nyárindító rendezvénye, a Tiszavirág Fesztivál. Bár sokáig kétséges volt az esemény megtartása, az utolsó pillanatban zöld utat kapott. A szervezők ezúttal is gazdag „választékkal” készültek, így mindenki megtalálja a magának legmegfelelőbbet.

A fesztivál a pénteki napon nyitja meg kapuit. 18 órakor kitárják ablakaikat a borutca faházikói, és a környékbeli borászok legkülönfélébb nedűit kóstolhatják meg az arra járók. Ezzel egy időben a kézművesutca asztalai is megtelnek, és a különleges ételkínálattól a szappanokon keresztül a dekorációkig mindent megvásárolhatunk.
A hivatalos megnyitó 18.30-kor lesz, már hagyományosan Zenta fúvószenekarának közreműködésével. A kisszínpadon 19.30-tól Mirko Popov akusztikus koncert, míg a nagyszínpadon 21 órától a Sin Seekas együttes várja a bulizni vágyókat.

A szombati nap retró horgászversennyel kezdődik, amelyet 8 órától tartanak meg az alsó rakparton. Délután a bor- és kézművesutca újra csalogatja majd a látogatókat, és 17 órától a Stevan Mokranjac Alapfokú Zeneiskola növendékei is bemutatkoznak.
A kisszínpadon 18 órától a Juhász zenekar népzenei koncertjére, majd 20 órától a Contrabayando akusztikus koncertjére kerül sor. Az alsó rakparton 20 órától a már szokásos táncház várja a népzene és néptánc kedvelőit.

A nagyszínpadot először az ABBA Tribute Band veszi birtokába 19.45-től, ezt követően Laki Ákos és együttese, a Laki & friends 22.15-től, az estét pedig a fesztivál kedvéért újra összeálló Uprize zenekar zárja majd 23.30-tól. A koncertsorozatot a fáklyás-hajós felvonulás szakítja meg, amelyre 21.45-től kerül sor a Tiszán, és mondhatni, ez a fénypontja a fesztiválnak.

Vasárnap főzőversenyre invitálják az érdeklődőket, ahol a jelentkezők megkísérlik elkészíteni a legízletesebb tiszai halászlevet. A Pauk amatőr szakácsegyesület eseményére reggel 8 órától kerül sor.