2024. április 24., szerda

Kerékpárvásárlási támogatás egyesületeknek is

A városi önkormányzat ismét keres egy olyan szervezetet, amely kiosztaná a kerékpárvásárlásra adott támogatás második körére biztosított összeget. A pályázatot a Dnevnik napilapban megjelentették, de elérhető az environovisad.rs oldalon is.

Erre a pályázatra csak polgári egyesületek jelentkezhetnek. A támogatások kiosztásának feladatát az első körben az Újvidéki Kerékpáros Kezdeményezés nyerte el. A városi önkormányzat környezetvédelmi hivatala a támogatásokra 10 millió dinárt biztosít, ebből az összegből mintegy kilencmillió dinárt kizárólag a polgároknak osztanak ki kerékpárok vásárlására, míg a fennmaradt egymillió dinárt különböző szervezetek kerékpáros programjainak megvalósítására fogják biztosítani. Ezt az egymilliót osztják ki a második körben, a pályázatra az újvidéki székhelyű, valamint törvényesen bejegyzett, környezetvédelemmel, vagy kerékpárok népszerűsítésével foglalkozó egyesületek jelentkezhetnek. Több szervezet is jelentkezhet együtt, ha megfelelnek a követelményeknek.

A kiválasztott szervezetnek a városi önkormányzattal való szerződés megkötése előtt egy külön, erre a célra fenntartott folyószámlaszámot kell átadnia az adóhivatalnak, valamint öt nappal a szerződés megkötését megelőzően a számlát is be kell nyújtania. A jelentkezési űrlapot a városi önkormányzat oldalán lehet megtalálni. Az egyesületek más célok megvalósítására is jelentkezhetnek, mint amilyen a kerékpározás népszerűsítése vagy a környezetvédelmi projektek kidolgozása is. A jelentkezéseket a városi hivatal címére kell elküldeni, amely a Pirosi út 110a szám alatt található. A benyújtási határidő tegnaptól számítva húsz nap múlva jár le.

A biciklik iránt óriási az igény a városban, a forró tegnap délután, munkanapon, három óra körül készült a Strand bejáratában, a Szabadság híd alatti kerékpárparkolón

A biciklik iránt óriási az igény a városban, a forró tegnap délután, munkanapon, három óra körül készült a Strand bejáratában, a Szabadság híd alatti kerékpárparkolón

Mától igényelhető a támogatás
Az első körben történő kérékpárvásárlási támogatásra a polgárok már a mai naptól jelentkezhetnek. Az új bicikli megvásárlásának támogatására közzétett nyilvános felhívás alapján odaítélendő összeg 10.000,00 dinár. Ha a bicikli ára kisebb a nyilvános felhívásban megállapított összegnél, a természetes személynek a bicikli árát fogják befizetni. Az érdekelt magánszemélyek, a nyilvános felhívás alapján, 2021. június 25-én 12 órától jelentkezhetnek július 5-én 12 óráig.
Az érdekeltek az újvidéki Városi Környezetvédelmi Hivatal www.environovisad.rs és az egyesület www.vozibicikl.rs honlapjáról letölthető applikáció útján, a kért adatok beírásával jelentkezhetnek. A jelentkezési sorrend fog dönteni arról, hogy ki kap pénzt, és ki nem.