2024. április 25., csütörtök

Új társalgóhelyek létesülnek a városban

Az újabb urbánus zsebek (modern közterek) kialakítása érdekében kiírt versenypályázatra július 21-éig várják a projekttervezeteket

Az Újvidék 2021 – Európa Kulturális Fővárosa Alap versenypályázatot írt ki Új helyek elnevezéssel, amelyre az érdeklődők július 21-éig küldhetik el ötleteiket, projektjeiket

A pályázaton azok a szakemberek, egyetemisták vehetnek részt, akik megfelelő szaktudással rendelkeznek az építészet és a városrendezés terén.
A versenypályázatot a DaNS – Újvidéki Építészek Egyesülete szervezi, és az a célja, hogy a beérkezett látványprojektekből négy urbánus zsebet (közteret) alakítsanak ki Újvidéken.

Az elbíráló bizottság által kiválasztott, győztes látványprojekteket díjazzák. Az újabb urbánus zsebeket a következő városi helyszíneken alakítják ki: Galéria tér, a Vajdasági Kormány épülete melletti parkosított terület, Szabadság híd – Vidikovac (a VRT épületének közelében lévő, a városra lenyűgöző kilátást nyújtó telek) és a Pál Pátriárka sugárút mellett egy zöld területen.

A versenypályázathoz szükséges dokumentációt a köv. címen tölthetik le, valamint minden szükséges információt megtalálhatunk a Újvidék 2021 – Európa Kulturális Fővárosa Alap honlapján.