2024. március 29., péntek

Nyár Topolyán

Az idén teljes gőzzel kezdődik az idegenforgalmi idény a községben

A Sinovi Severa motorosklub szervezésében, a községi turisztikai iroda közreműködésével a hétvégén motorostalálkozóval kezdődött meg hivatalosan a topolyai idegenforgalmi idény. Ezzel kapcsolatban Marina Krsmanovićot, Topolya Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatóhelyettesét kérdeztük, aki május óta látja el feladatát. A Természettudományi Karon szerzett földrajztanári képesítést, és szabadkai, valamint topolyai középiskolákban tanított eddig, illetve néhány Budván működő szállodában szerzett tapasztalatokat a turizmusban. Marina Krsmanovićtyal az idegenforgalmi szervezet új székhelyén beszélgettünk.

– Az idegenforgalmi szervezetünk májusban néhány helyiséggel közelebb költözött a központban található útkereszteződéshez, vagyis továbbra is a Fő utca 12-es házszám a címünk, de a Forum egykori üzlethelyiségében várjuk a vendégeinket és a szuvenírvásárlási szándékkal érkező turistákat. Ahogy eddig is megszokhatták, megtalálhatóak nálunk a topolyai és községbeli szimbólumokkal ellátott hűtőmágnesek, bögrék, kulcstartók és más ajándéktárgyak, valamint Katarina Stojić festőnő helyi szimbólumokkal festett alkotásai is. Ami teljesen újdonság, hogy a hozzánk fordulók egy digitális információs táblán is tájékozódhatnak a községbeli látnivalókkal, a turistákat érintő információkkal kapcsolatban. Az új helyszínünk jelentősen nagyobb teret ad számunkra a bemutatkozásra, így nagyobb a kirakati felszínünk is. Ugyanakkor picit eldugottabb a kíváncsi szemek elől. Jó hír viszont, hogy ez csak átmeneti székhelyünk, és már nagyon várjuk, hogy elkészüljön az egykori szálloda átalakított épülete, ahol számunkra is fenntartanak egy irodahelyiséget – kezdte a beszélgetést az idegenforgalmi szervezet igazgatóhelyettese, akitől az idei nyári programokról is érdeklődtünk.

– Mindjárt az előttünk álló hétvégén a sport, vagyis a fitnesz szerelmesei találkoznak Topolyán a Felvonulási téren. A rendezvény 16 órakor a megnyitóval startol, de már előtte várjuk az érdeklődők érkezését. Ezután aerobic mix és kango jumps edzés kezdődik, majd gyermektornával, fitball, aka fight tornával folytatódik. A gyerekeket ugróvárak, valamint sportiskola várja. A topolyai és a pacséri rekreatív sportolókat tömörítő egyesületek főszervezésével, több intézmény és szervezet – egyebek mellett a mi szervezetünk – közreműködésével megvalósuló rendezvény idén jótékonysági jellegű lesz, és a Bethesda Szeretetszolgálat javára ajánlották fel a belőle származó bevételt – hallhattuk a topolyai idegenforgalmi szervezet igazgatóhelyettesétől, aki elárulta azt is, hogy ha a járványhelyzet továbbra is javuló tendenciát mutat a nyár folyamán, akkor az idén megrendezésre kerülhet több korábban igen népszerű és népes topolyai rendezvény.

Marina Krsmanović, Topolya Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatóhelyettese, munkatársai, Csípe Mónika és Svetlana Brnobić társaságában, az új irodahelyiség, a valamikori Forum bejárata előtt

Marina Krsmanović, Topolya Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatóhelyettese, munkatársai, Csípe Mónika és Svetlana Brnobić társaságában, az új irodahelyiség, a valamikori Forum bejárata előtt

– Ha minden marad a régiben, illetve nem romlanak a járványügyi mutatók, akkor augusztus közepén startolhat a kenyérszentelő ünnepség, valamint a vásártéren a parasztolimpia. A Topolyai Napok rendezvénysorozat, így már az Expo időpontja is ki van jelölve szeptember első felére, az ilyenkor szokásos koncert, gyermeknap és a sportprogram is. Az ez évi nagyszabású koncertünk közreműködője a belgrádi Rock Opera formáció lesz, akik örökzöld slágereket ültetnek át nagyzenekari hangszerelésre, szólóénekesek közreműködésével. Az idei év különlegessége lesz tehát az, hogy ezúttal egy, a könnyű- és a komolyzene szerelmesei számára is élvezhető, minőségi, tartalmas, komolyzenei elemekkel fűszerezett könnyűzenei koncertet szervezünk a Felvonulási téren – tudtuk meg Marina Krsmanovićtól, aki azt is elárulta, hogy jelenleg úgy áll, elmarad a Mézfesztivál. Az immár hagyományosnak számító Szármafesztivál viszont szervezés alatt áll.

– Júliusban startol az Aktív nyár elnevezésű programsorozatunk, az elképzelésünk szerint ezúttal is a sport- és a gyermekprogramok teszik majd ki a lényegét. A részletes programtervet hamarosan közzétesszük a Facebook-oldalunkon, illetve a honlapunkon. Plakátok segítségével is népszerűsítjük majd az eseményeket – nyilatkozta a topolyai idegenforgalmi szervezet igazgatóhelyettese, Marina Krsmanović.