2024. március 29., péntek
ÓBECSE

Községi díjakra és díszpolgári elismerésre is várják a javaslatokat

Óbecse képviselő-testülete 2010-ben úgy döntött, hogy attól az évtől kezdődően minden évben községi elismerésben részesülnek azok a személyek és szervezetek, akik vagy amelyek jelentőset alkottak a gazdaságban, a tudományban, a művészetekben, a sportban vagy más téren, illetve ötévente díszpolgárt is választanak. Mivel a járványhelyzet miatt tavaly elmaradt a község ünnepe, mind a községi díjra, mind a díszpolgári elismerésre most lehet javaslatokat tenni.

Az önkormányzat által közzétett felhívás szerint az indoklással ellátott javaslatokat legkésőbb június 28-áig benyújtható személyesen a községi szolgáltató központ 7. számú irodájának 2-es számú tolóablakánál vagy ajánlott levélben a következő címre: Óbecse község, Óbecse község éves díjait odaítélő bizottság, Felszabadulás tér 2., 21220 Óbecse. A községi díjak esetében a borítékon fel kell tüntetni: „Kezdeményezés a 2021. évi díj odaítélésére”. A díszpolgárra tett javaslatok benyújtási helye és ideje megegyezik a fentiekkel, azzal, hogy ebben az esetben a borítékon a „Kezdeményezés Óbecse község díszpolgára cím odaítélésére” feliratnak kell szerepelnie. A határidő után vagy indoklás nélkül benyújtott kezdeményezéseket a bizottság nem veszi figyelembe.

Az önkormányzat minden évben legfeljebb hét községi díjat adományoz a jelöltek közül kiválasztott személyeknek. Díszpolgári címet csak ötévente ítélnek oda, erre most harmadszor kerül majd sor.

Óbecse község első újkori díszpolgári címét Skrabány Viktor festőművész nyerte el, öt évvel később pedig Mihajlo Ševićet választották díszpolgárrá.

A díj odaítéléséről a községi képviselő-testület hoz határozatot, átadására pedig a községnapi díszülésen kerül majd sor. A közzétett felhívással kapcsolatosan közelebbi felvilágosítással a 064/89-59-035-ös mobilszámokon szolgálnak. A felhívás a község hivatalos honlapján csak szerb nyelven olvasható, a magyar nyelvű pályázat a mojbecej.rs portálon szerepel.