2024. április 24., szerda

Megszépült az Art Garni Hotel

Magyarkanizsa önkormányzata támogatta a felújítást

Tegnap délelőtt az Art Garni Hotelben a közelmúltban elvégzett fejlesztésekről számolt be Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere és Velibor Vranić, a Kanizsa Turizmus Kft. igazgatója.

A szálloda az alatta helyet foglaló Art Caféval kilenc éve foglalkozik vendéglátással. A járvány őket is súlyosan érintette, most viszont a jól bevált gyakorlatnak és a magyarkanizsai önkormányzat támogatásának köszönhetően folytatják azt a befektetési folyamatot, amit 2019-ben kezdtek el – ecsetelte Velibor Vranić, és hozzáfűzte, hogy az idén ismét sor kerül a szálloda kategorizálására, s ezek a befektetések nélkülözhetetlenek voltak ahhoz, hogy a szálloda az elkövetkező három évben is megőrizze háromcsillagos minősítését. A fejlesztések második fázisában a szálloda faberendezését cserélték le, elvégezték a bútorzat kárpitozását, a konyhában lecserélték a mennyezetlapokat, az elkövetkezőkben pedig a világítótesteket cserélik ki – ecsetelte a Kanizsa Turizmus Kft. igazgatója.

Hozzátette, hogy új asztali lámpákat és takarókat, megfelelő zuhanyzókat építettek be a fürdőszobákba, és Magyarkanizsa polgármesterének és idegenforgalmi felelősének köszönhetően 24 négyzetméteres nagyságban a szőnyegeket is lecserélték. Vranić hangsúlyozta, hogy a befektetésnek köszönhetően az elkövetkező 10 évben is kényelmet és feledhetetlen perceket nyújtanak a szálloda és a város vendégeinek. A felújítási munkálatok 578 ezer dinárba, vagyis nagyjából 5000 euróba kerültek. Vranić kiemelte, hogy az állam ugyan szép támogatásokban részesíttette azokat a vállalatokat, amelyek a pandémia miatt szüneteltették a tevékenységüket, viszont a szállodájuk ebből nem részesült, hiszen nincs magánkézben. Hangsúlyozta, hogy egyedül Magyarkanizsa önkormányzata állt melléjük, és részesítette őket támogatásban, azért, hogy továbbra is a piacon maradjanak.

Fejsztámer Róbert a felújított szállodában tett látogatása során örömének adott hangot, hogy a tavalyi korlátozások után végre-valahára zárt térben is folyhatnak felújítások, illetve a szállodák, szórakozóhelyek, így az önkormányzat tulajdonában lévő hotel is kitárhatja a kapuit.
– A szálloda közkedvelt a művészi jellegű berendezése és a hangulata miatt. Ez a felújítás valójában egy szükséges, állagmegőrző jellegű beruházás volt, mert nem csupán eszközvásárlás, illetve látványos, vizuálisan is érzékelhető invesztíció volt, hanem olyan renoválás, ami az elkövetkezőkben is otthonossá teszi ezt a hotelt – hangsúlyozta a polgármester, és hozzáfűzte, hogy az önkormányzat folyamatosan azon dolgozik, hogy ez a hotel az elkövetkezőkben is fogadni tudja a Magyarkanizsára látogató turistákat.