2024. április 19., péntek

A rendőrség ünnepe Magyarkanizsán

Hivatali folyami járművet adományoztak a rendőrségnek

Tegnap a nagykikindai rendőrhivatal egységeinek bemutatójával Magyarkanizsán is megünnepelték a Szerbiai Belügyminisztérium napját és a rendőrség ünnepét. A rendezvény Szerbia állami zászlójának ünnepélyes fogadásával kezdődött, a nemzeti lobogót a Tisza folyón közlekedő, a magyarkanizsai önkormányzat által a rendőrhivatalnak adományozott járőrcsónakjából partra szálló rendőr vitte a partra. A szerb himnusz elhangzása után Dušan Gišin rendőr alezredes, a nagykikindai rendőrhivatal parancsnoka, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere és Nebojša Rakić köszöntötte a magyarkanizsai strandon egybegyűlteket. Az alezredes beszédében a magyarkanizsai önkormányzatnak megköszönte, hogy felismerve a nagykikindai rendőrhivatal szükségleteit, a belügyi szerveknek egy járőrcsónakot adományozott, amelynek segítségével a Tisza folyón hatékonyabbá tudják tenni a rendőrség munkáját.

Fejsztámer Róbert polgármester napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a nagykikindai rendőrhivatallal már huzamosabb ideje kiváló együttműködést ápolnak, és igyekeznek őket támogatni, most végre azt a járőrcsónakot is átadhatták nekik, amit még öt-hat évvel ezelőtt egy európai uniós pályázaton sikerült beszerezniük. A polgármester ennek kapcsán hozzáfűzte, hogy ezzel a rendőrcsónakkal Magyarkanizsától egészen Moholig járőröznek majd a rendőrök, vagyis az Észak-bánáti körzetben teljes egészében lefedik a folyószakaszt. Fejsztámer abbeli reményének is hangot adott, hogy a rendőrség a közutak mellett ezentúl a folyószakaszt is ellenőrzése alatt tudja tartani.

A rendőrcsónakkal Magyarkanizsától egészen Moholig járőröznek majd a rendőrök

A rendőrcsónakkal Magyarkanizsától egészen Moholig járőröznek majd a rendőrök

A köszöntőbeszédeket követő bemutatón elsőként a rendőrség újonnan szerzett rendőrcsónakját mutatták be, majd pedig a nagykikindai rendőrök egy kábítószer-terjesztőt fogtak el rendőrkutya segítségével, utána a rendőrség akciócsoportja egy emberrablási kísérletet hiúsított meg. A bemutatók sorozatát a magyarkanizsai lánglovagok zárták, akik habpartival örvendeztették meg a legkisebbeket.