2024. április 20., szombat

Szalai Ádám: Nagyon fáj

A magyar labdarúgó-válogatott számára véget ért az Európa-bajnokság, miután Münchenben 2:2-t játszott Németországgal a csoportkör zárófordulójában.

Aki látta a mérkőzést, pontosan tudja, hogy Marco Rossi együttese az utolsó pillanatokig harcban állt a továbbjutásért, de a németeket Leon Goretzka gólja megmentette a 84. percben.

Szalai Ádám pályafutása egyik legjobb válogatottbeli meccsén van túl. A csapatkapitány egy parádés fejessel szerezte meg a vezetést az első félidőben, a 68. percben pedig az ő átadásából juttatta ismét előnyhöz a magyarokat Schäfer András.

Noha az egész nemzet büszke lehet a csapatra, a játékosokban komoly hiányérzet és keserűség is maradt, hiszen a továbbjutás rendkívül közel volt. Szalai Ádámnak is ez fáj a legjobban, amit meg is osztott a Facebookon. „Fáj, nagyon fáj, talán még nem fájt ennyire, pedig egy ideje a része vagyok" – írta bejegyzésében.

Hozzátette, a fájdalmat két szó enyhíti. Az egyik a csapat szó fogalma, a másik pedig magyarnak lenni. – Nincs az életemnek szebb ajándéka, ezt a csapatot vezetni, a magyar himnuszt énekelni és a szívem fölött ezt a címert hordani! – írta.

– Hajrá, Magyarország! – zárta bejegyzését.