2024. április 24., szerda
XXXVIII. NŐI EB

Szerbia kiütötte a címvédőt!

Hatalmas lépést tett az érem felé a szerb női válogatott a spanyol–francia rendezésű Európa-bajnokságon, miután Marina Maljković lányai Valenciában fergeteges izgalmak után, hosszabbításos mérkőzésen 71:64-re megverték a házigazda és címvédő Spanyolországot. A most is fő favoritnak kikiáltott spanyolok a harmadik negyed közepét leszámítva végig lépéselőnyben voltak, Szerbia az utolsó két és fél percnek hatpontos lemaradással futott neki (55:61), ami viszonylag komolynak számított egy ilyen kevés kosarat hozó meccsen. A hajrá viszont a szerb lányoknak sikerült jobban, bár a spanyoloknak büntetőik voltak a győzelemért, de Ouvina felemásan használta ki ezeket. A ráadásban Szerbia jó védekezésének köszönhetően lassan ellépett, végül Jovanović sarokból bevágott hárompontosa pecsételte meg a győzelmet. Az elődöntőben holnap 21 órától már a Maljković-gárda számít esélyesnek Belgium ellen.

Eredmények, negyeddöntő: Fehéroroszország–Svédország 58:46, Franciaország–Bosznia-Hercegovina 80:67, Belgium–Oroszország 85:83, Szerbia–Spanyolország 62:62, h. u. 71:64. Az elődöntőben: Fehéroroszország–Franciaország, Szerbia–Belgium.

NBA

Trae-showműsor, Hawks-diadal

Folytatja szárnyalását az NBA playoffjában az Atlanta, amely a keleti főcsoportdöntő első mérkőzésén idegenben 116:113-ra megverte a Milwaukeet, és ellopta a pályaelőnyt a szériában. A végig kiélezett csatában egyik fél sem vezetett két számjegyű különbséggel, a Giannis Antetokunmpo fémjelezte Bucks 105:98-cal ment neki az utolsó fél negyednek, ám a szenzációs Trae Young által vezényelt Hawks fordítani tudott a hajrában. A zseniális atlantai irányító 48 ponttal, 11 assziszttal és 7 lepattanóval zárta az emlékezetes estéjét. A sérülésből lassan visszatérő Bogdan Bogdanović kezdő volt, de még nem igazán találta régi formáját, 1/6-tal dobva 4 pontot, 3-3 lepattanót és labdaszerzést, illetve 2 gólpasszt jegyzett.

NBA, főcsoportdöntő, kelet: Milwaukee–Atlanta 113:116 (a sorozatban 0:1).