2024. április 25., csütörtök

Egyiptomba is utazhatnak a beoltottak?

Az ország állítólag olyan döntést hozott, mely szerint június 23-tól engedélyezi a területére való belépést minden utas számára, aki felvette bármelyik oltás mindkét dózisát, azzal a feltétellel, hogy az átoltást követően tizennégy nap telt el – jelentette be a Wayout és az Odeon World Travel idegenforgalmi ügynökségek, írja az N1 hírportál.

Információik szerint a negatív PCR-teszt nem szükséges, amennyiben az utas rendelkezik koronavírus elleni érvényes QR-kóddal ellátott oltási igazolvánnyal. Egyiptom elfogadja a Pfizer, az AstraZeneca, a Sinopharm, a Szputnyik V és a Moderna védőoltásait.

A hivatalos megerősítés iránt a nevezett hírportál felkereste telefonhíváson keresztül Egyiptom belgrádi nagykövetségét, de senki sem jelentkezett. A hírt a külügyminisztérium oldalán sem tették közzé. Aleksandar Seničić, a Szerbiai Idegenforgalmi Ügynökségek Nemzeti Szövetségének (YUTA) elnökének sem voltak hivatalos információi a hír megjelenését követően.

Ezidáig Egyiptomba kizárólag csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehetett belépni. Ez az előírás minden utas számára érvényes volt, a tesztelés pedig a hat évnél idősebb gyermekek esetében is szükséges. Azok az utasok, akiknek nincs lehetőségük PCR-tesztet végezni Szerbiában, azoknak Egyiptomban kell elvégezniük azt a repülőgép leszállását követően, mégpedig 30 amerikai dollár, vagy nagyjából 3 ezer dinárnak megfelelő összegért.