2024. március 29., péntek

Szexuális visszaélés a Petnica Kutatóközpontban is

Öt szexuális visszaélés áldozata beszélt tapasztalatairól a Vreme hetilap ma megjelent új számában. Az esetek a Petnica Kutatóközpontban történtek 2003 és 2014 között, írja a 021.rs hírportál.

A hetilap beszélgetőpartnerei évekig próbálták felvetni a szexuális zaklatás kérdését a Petnica vezetése előtt, az esetet pedig jelenteni a rendőrségen. A visszaélésről szóló szöveg idézi Vigor Majićnak, a Kutatóközpont egykori vezetőjének és Nikola Božić jelenlegi vezető nyilatkozatát is. Szerintük a vezetőség 2014 óta tudja, hogy fennáll a probléma, de az első intézkedéseket csak 2017-ben hozták meg. A hetilap Vigor Majić személyes mentegetőzését is közli.

Nikola Božić, a Petnica igazgatója a nova.rs-nek elmondta, médiateret akarnak adni az áldozatoknak, hogy előbb meghallják a hangjukat.

„Ezt követően beszélhetünk más részletekről" – mondta. Néhány hónappal ezelőtt egy jól ismert hazai fórum felvetette a nők bántalmazásának kérdését Petnicán, miután az egyik felhasználó megkérdezte, hallottak-e mások is hasonló történeteket.