2024. április 25., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Támogatás a Vajdasági Klinikai Központ felújítására

A tartományi kormány tegnapi ülésén 139,5 millió dinárt irányoztak elő a Vajdasági Klinikai Központ részére, mely összeget a radiológiai és laboratóriumi részleg építési munkálataira, a sebészeti központ felújítására, a nőgyógyászati és szülészeti klinika fűtési vezetékeinek cseréjére használnak fel.

A radiológiai és laboratóriumi központ a régi Poliklinika épületében találhatók, amelyet az 1960-as években építettek, és amely a mai napig nem esett komolyabb felújításon. Mivel értékes orvosi felszerelésekkel dolgoznak, és fertőző anyagokkal végeznek laboratóriumi elemzéseket, ezért meg kell teremteni az alkalmazottak biztonságos és zavartalan munkájához szükséges, valamint a betegek befogadására alkalmas feltételeket. A tartományi kormány 52,8 millió dinárt biztosít az építési munkálatokhoz, amely tartalmazza többek között a belső és külső nyílászárók cseréjét, a víz- és szennyvízcsatornák cseréjét, valamint a homlokzat felújítását.

További 71,1 millió dinárt különítettek el a sebészeti klinika létesítményének helyreállítására irányuló munkálatokra, az újvidéki építési örökség védelmét szolgáló fő projekt keretében. A nőgyógyászati és szülészeti klinika fűtővezetékeinek cseréjére 15,6 millió dinárt.

Az ülésen összesen 68 millió dinárt különítettek topolyai és a kishegyesi szennyvíztisztító telepek befejezésére, míg a szépligeti (gajdobrai) sportcsarnok energetikai javítására 12 millió dinárt.