2024. március 19., kedd
CSÓKA

Szakirányú képzések Csókán

Kilencven jövendőbeli diákot vár a Vegyészeti-Élelmiszeripari Középiskola

Összesen 31 diák fejezte be sikeresen a középiskolai tanulmányait a csókai Vegyészeti-Élelmiszeripari Középiskolában az idei tanévben. Az érettségi vizsgákat június első felében tartották meg.

Bata József, az iskola igazgatója elmondta, hogy a végzős diákok szerb nyelven női fodrász és környezetvédelmi technikus szakon, míg magyarul pék és hentes szakokon érettségiztek. Utóbbiak kombinált osztályban tanultak. Az igazgató elmagyarázta, hogy a fodrászoknak, a pékeknek és a henteseknek az elméleti és a gyakorlati tudásukról egyaránt számot kellett adniuk.

– A diákok egy lista alapján választhatták ki, hogy mit szeretnének vizsgafeladatnak. Így a fodrászok pl. egy frizurát készítettek el, vagy egy hajvágást csináltak, a hentesek a gyakorlati üzemükben pl. egy lábszárat csontoztak ki, a pékek pedig, szintén a gyakorlati helyszínen, édes vagy sós süteményt készítettek.
A középiskolában június 25-én lesz a ballagás. Az előző évektől eltérően az idén az osztályfőnöki óra és a körséta után nyílt téren tartják meg az ünnepséget.
A következő tanévvel kapcsolatban az igazgató elmondta, hogy Csóka községben összesen 71 ballagó nyolcadikos volt. Ennek alapján ők 90 új diák felvételére kaptak lehetőséget.

Fodrász szakirányra, valamint pék- és hentesképzésre várják a diákokat

Fodrász szakirányra, valamint pék- és hentesképzésre várják a diákokat

– A 2021/22-es tanévben hároméves képzéseket indítunk, ahol három osztályba várjuk a jelentkezőket. 30 magyar ajkú diákot veszünk fel a fodrász szakirányra, emellett kombinált tagozatban elindítjuk újra a pék- és a hentesképzést, ahova 15-15 magyar tanulót fogadunk. Szerb nyelven élelmiszer-készítőnek tanulhatnak az érdeklődők, a tervek szerint itt is egy harmincas létszámú osztályt nyitunk – foglalta össze az iskolaigazgató.