2024. április 19., péntek
XXXVIII. NŐI EB

A lányoknak nincs szerencséjük

Hiába zárták tökéletes, 3/0-s mérleggel a csoportkört, és jutottak be egyenes ágon a negyeddöntőbe a szerb lányok a spanyol–francia rendezésű női kosárlabda-Európa-bajnokságon, könnyen lehet, hogy Marina Maljković csapatának ez lesz az utolsó állomás a kontinenstornán. A nyolc között ugyanis Spanyolország lesz az ellenfél, amely címvédőként érkezve a csoportjában nagy meglepetésre kikapott a fehéroroszoktól, így nyolcaddöntőre kényszerült, és nehezebb ágra került a folytatásban. A spanyolok nem bízták a véletlenre negyeddöntőbe jutásukat, Montenegrót 78:51-re tarolták le. A mai szerb–spanyol találkozót nem túlzás előrehozott éremmeccsnek, sőt, akár előrehozott finálénak tekinteni, amelyen Sonja Vasićéknak a legjobb teljesítményre lesz szükségük, hogy négy közé kerüljenek.
A hétfői nyolcaddöntőkön egyedül a svédek borították a papírformát, akik rendkívül simán, mindössze 46 pontot engedélyezve ütötték ki az olaszokat (64:46).

Eredmények, nyolcaddöntő: Bosznia-Hercegovina–Horvátország 80:69, Olaszország–Svédország 46:64, Oroszország–Szlovénia 93:75, Spanyolország–Montenegró 78:51. A negyeddöntőben: Fehéroroszország–Svédország, Franciaország–Bosznia-Hercegovina, Belgium–Oroszország, Szerbia–Spanyolország.