2024. március 29., péntek

A pókember meglátogatta a pápát! – VIDEÓ

Pókember, a híres szuperhős magára vonta a nyilvánosság figyelmét, ugyanis lekezelt Ferenc pápával Vatikánban, mégpedig a hagyományos általános audiencia alkalmával – írja az N1 hírportál.

A hőség ellenére a piros és kék színű testhezálló jelmezbe bújt férfi türelmesen várta a sorát az audiencia termében, ahol papok vették körül. Amikor sorra került sokáig kezet rázott a pápával és egy Pókember álarcot nyújtott át neki.

Az Apostoli palotában való megjelenése veszélyeztette a fehér ruhába öltözött pápa népszerűségét. Pókember, a gyermekek egyik kedvenc figurája szívesen fényképezkedett a jelenlévőkkel.

A szuperhős jelmezébe bújt huszonnyolc esztendős férfit Mattia Villarditának hívják, akiről még az Observatore Romano vatikáni hírlap is írt, amely egyébként elsősorban absztrakt teológiai vitákról szokott cikkeket közölni.

A fiatalember Liguria egyik kikötőjében dolgozik és már néhány éve kórházakban önkénteskedik, hogy segíthessen a beteg gyermekeken és nevetésre derítse őket azzal, hogy Pókembernek öltözik. A karantén ideje alatt a fiatalember több mint 1400 videofelvételt tett közzé gyermekekkel.

Az olasz elnöktől az év elején magas rangú elismerést vett át, amelyet az önzetlen magatartásért adnak a polgároknak.