2024. március 28., csütörtök

Meghalt egy férfi, miután rendőrök percekig térdeltek a nyakán – VIDEÓ

Az amerikai George Floyd halálához hasonlító eset a Prágától mintegy 90 kilométerre délkeletre, a cseh-német határhoz közeli Teplice városában történt szombaton. A rendőröket verekedés miatt riasztották, mire azonban a helyszínre értek, már csak az egyik elkövető volt jelen – írja a Paraméter.

Az esetről videófelvétel is készült. Ezen látni, amint az egyik rendőr az elkövető lábain, a másik a nyakán térdel percekig, a harmadik pedig megbilincseli.

Veronika Hyšplerová rendőrségi szóvivő közölte, hogy a férfi a mentőautóban életét vesztette. Hozzátette: halálát nem a rendőrök okozták. A hatóságok szerint a fiatal férfi véréből megállapították, hogy jelentős mennyiségű kábítószert fogyasztott, valamint szívbetegsége is közrejátszott a halálában.

A rendőrség közleményéből kiderül: törvényesen intézkedtek egy többszörös bűnismétlő ellen, aki drog hatása alatt autókat rongált, figyelmen kívül hagyva a rendőrök felszólítását. Halálának nincs köze ahhoz, hogy a nyakára térdeltek, amit a boncolás is megerősített – tették hozzá.