2024. március 29., péntek

Demokratikus Front: Ez egy újabb pofon Szerbiának

A montenegrói Demokratikus Front párt határozottan elítélte a vakcinák adományozását a koszovói biztonsági erőknek, és kijelentette, hogy ez újabb pofon a szerb nép és Szerbia felé, írja a B92.

Megítélésük szerint ez a döntés is Zdravko Krivokapić montenegrói miniszterelnök Aleksa Bečić parlamenti elnök támogatásával tett szerbellenes lépéseinek sorozatában van.

A Demokratikus Front közleményében leírja, hogy ez az oltóanyag adomány egyáltalán nem véletlen, és pont abban az időben történik, amikor a legmocskosobb hadjáratot folytatják Szerbia és a szerb emberek ellen a montenegrói kormány legtetejéről.

Kiemelik, hogy azok, akik augusztus 30-án legyőzték a DF-t, biztosan nem is álmodtak arról, hogy Krivokapić és Bečić ilyen szorosan együttműködik Koszovó képviselőivel.

– Nem szabad megfeledkeznünk a koszovói közgyűlés elnökének adott gratulációról, amelyet Bečić megpróbált elrejteni a nyilvánosság elől Montenegróban. Úgy tűnik, hogy nincs vége azoknak az embereknek a szégyentelen magatartásának, akik leginkább a szerb nép jóvoltából kerültek ezekre a pozíciókra – áll a közleményben.