2024. április 19., péntek
NYUGAT-BÁCSKA

Könyvadomány az intézményeknek

Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével – a 2021 a nemzeti újrakezdés éve jegyében – a könyvtárak és az oktatási intézmények bővítésére különböző témájú könyveket adományozott.

Nyugat-Bácskában könyveket tartalmazó ajándékcsomagban részesült: a zombori Bielitzky Károly Városi Könyvtár, a bácsgyulafalvi (Telečka) Kis Ferenc Általános Iskola, a bezdáni Testvériség–egység Általános Iskola, a doroszlói Petőfi Sándor Általános Iskola, a gombosi József Attila Általános Iskola, a bácskertesi (Kupusina) József Attila Általános Iskola, a nemesmiliticsi (Svetozar Miletić) Testvériség-egység Általános Iskola, a szilágyi (Svilojevo) Kis Ferenc Általános Iskola, a zombori Testvériség–egység Általános Iskola, a zombori Veljko Petrović Gimnázium, a Dr. Ripp Rózsa Egészségügyi Középiskola, a Közgazdasági Középiskola és a Műszaki Középiskola.

Az adományokat az MNT képviseletében Turkál Marianna és Szlákó József adta át az intézmények vezetőinek, munkatársainak.