2024. március 28., csütörtök

Györe nem játszik Eastbourne-ben

Györe László a bal bokája kezelésével tölti a hetet, hogy harcképesen ott lehessen Wimbledonban. A zentai teniszező ezért nem játszik e héten Eastbourne-ben, ahol szombaton sorsolták, vasárnap pedig kiderült, hogy mégsem indulhat. Mint már ismeretes, Fucsovics Márton Eastbourne-ben a szlovén Aljaž Bedenével, Mallorcán pedig Miomir Kecmanović Halle bajnokával, a francia Ugo Humbert-rel kezd, ha az nem lép vissza, míg Dušan Lajović első ellenfele a szlovák selejtezős Lukas Klein.

A wimbledoni selejtezőben Nikola Milojević a szlovák Lukáš Lackóval, Viktor Troicki az amerikai Chris Eubanksszel, Danilo Petrović pedig a teljesen ismeretlen brit Felix Gillel kezd. A nőknél az este sorsoltak, a selejtező pedig ma indul.

Az ATP- és WTA-tornák vasárnapi döntőiben Matteo Berrettini az 5., Humbert a 3., Ons Jabeur és Ljudmila Szamszonova az első serlegeket nyerték. A tunéziai Jabeur az első WTA-bajnok arab nő, míg Szamszonova a selejtezőből jutott a trófeáig.

MALLORCA. – A férfitorna 1. fordulójában: Mannarino–Struff 7:6, 6:3, Thompson–Andujar 2:6, 7:6, 6:2, Sandgren–Munar 7:6, 2:1 – félbeszakadt.
BAD HOMBURG. – A női torna 1. fordulójában: Petković–Cirstea 6:3, 6:4, Anisimova–Kovinić 6:2, 6:1, Siniaková–Gracseva 6:3, 6:2, Podoroska–Guth 6:0, 6:3.
DENAIN. – A női ITF-torna döntőjében: Gálfi–Ormaechea 5:7, 6:2, 6:4.

Raonić sem indul Wimbledonban

Miloš Raonić nem indul a június 28-án kezdődő wimbledoni teniszbajnokság férfiversenyében. A kanadai játékos vasárnap a közösségi oldalán elárulta, továbbra sem épült fel a vádlisérüléséből, ezért kell kihagynia az angliai Grand Slam-tornát, amelyen 2016-ban döntőt játszott. A világranglista korábbi harmadik helyezettje – aki jelenleg a 18. helyen áll – legutóbb március végén lépett pályára, a salakos szezont teljes egészében ki kellett hagynia.

Korábban a hússzoros Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal, valamint a női világranglista második helyezettje, Oszaka Naomi is jelezte, hogy nem lesz ott Wimbledonban.