2024. április 18., csütörtök

Összeesett és meghalt egy 18 éves magyar focista

Döbbenetes dráma történt a magyarországi Andráshidán. Zala megye futballbajnoka hétfői edzésén elhunyt egy fiatal, tehetséges futballista. Bár a segítség gyorsan érkezett, mégsem tudták megmenteni a fiatalember életét.

Hétfőn edzést tartott az Andráshida SC felnőtt csapata, amely néhány héttel ezelőtt tizedszer lett Zala megye bajnoka, amivel jogot szerzett a harmadosztályban való indulásra.

A csapat fiatal, mindössze 18 éves tehetsége, Hegedűs Viktor minden előzmény nélkül rosszul lett az edzésen, majd összeesett a pályán. Gyorsan érkezett az orvosi segítség, de már nem tudta megmenteni a fiatalember életét.

A Zala Megyei Hírlap azt írja, hogy ez volt a nyári pihenő után a csapat első, amolyan átmozgató jellegű tréningje. A portál szerint a focistát először a társai próbálták újraéleszteni, majd a helyszínre érkezett mentők küzdöttek az életéért, de már nem tudtak segíteni a fiatal játékoson.

Hegedüs Viktor Marcell a szezon során tíz alkalommal szerepelt a felnőtt együttesben, a regionális, Észak-nyugati bajnokságban szereplő U19-es együttesnek pedig alapembere volt.