2024. március 29., péntek

Eljárást indítottak oltásellenes egészségügyi dolgozók ellen

Az olaszországi állami intézmények eljárást indítottak egészségügyi dolgozók ellen, akik nem akarták felvenni a Covid-19 elleni vakcinát, habár a törvény kötelezi rá őket. 45.753 egészségügyi nővérről, technikusról, orvosról és más egészségügyben tevékenykedő segédszemélyzetről van szó, tudósít az AGI hírügynökség. A tudósításban leírják, hogy az összes orvos közül mindössze 0,2 százalék az, akik megtagadják a vakcinát.

Az Orvosok Szövetségének megvan a határozott véleménye az egészségügyi dolgozók immunizációjáról, és hivatalos közleményükben arról írnak, hogy elfogadhatatlan, hogy az orvosok ne oltassák be magukat.

A törvény előlátja, hogy első lépésben az oltásellenes dolgozók helyezzék át másik munkahelyre, így nem lesznek közvetlen kapcsolatban a páciensekkel, majd ezt követően szabadságra küldik őket, a harmadik büntetés pedig a felfüggesztés és a havi fizetés megvonása.

A törvény nem látja elő az oltásellenes dolgozók elbocsátását.

Ez a törvény az év végéig van érvényben.

A legtöbb oltásellenes egészségügyi dolgozó az Emilia-Romagna, Szicília, Puglia, és Friuli-Venezia Giulia régiókban vannak.