2024. április 25., csütörtök

Észszerűen az ivóvízzel!

A Városi Vízművek Közvállalat mérnökei közleményben figyelmeztetnek arra, hogy a rendszerben különösen észszerűtlen módon történik a vízfelhasználás, ijesztő méretű pazarlásról beszélnek. A vizet legnagyobb indokolatlan mennyiségben a város szerémségi oldalán fogyasztják, különösen Popovicán és Paragovón. A Kamenicán található két víztároló vasárnap teljesen kiürült, a vízgyár teljes kapacitással termel, másodpercenkénti 1250 liter ivóvizet enged a hálózatba. Ha ez a tendencia, azaz a pazarlás nem szűnik meg, akkor a következő napokban Popovica és Paragovo teljesen vízellátás nélkül marad! A probléma a város bácskai részén is felmerült, itt a hétvégén gyengébb volt a nyomás a szokásosnál. A közvállalat szolidaritásra szólítja fel a polgárokat annak érdekében, hogy mindenkinek legyen elegendő ivóvize.  

A vízfeldolgozó üzemből érkező vizet a felhasználók ivásra, tisztítási célokra és főzésre használhatják, ezt mindenkinek figyelembe kell vennie. A közvállalatban hangsúlyozzák, hogy a termőföldek és zöld felületek öntözése, a medencék és kutak feltöltése, a teraszok és udvarok hűtés céljából történő locsolása, a gépkocsik mosása és más, hasonló tevékenységek az ivóvíz felelőtlen és helytelen felhasználását jelentik!

– Ha az ivóvízpazarlás gyakorlata nem szűnik meg belátható időn belül, akkor kénytelenek leszünk a következő meleg napokban korlátozni a vízellátást – üzenik a Városi Vízművekből.

A héten is kánikula vár ránk, a hűtési folyamatból mellőzzük a locsolást, inkább alkalmazzuk a jól bevált „léghűtést”

A héten is kánikula vár ránk, a hűtési folyamatból mellőzzük a locsolást, inkább alkalmazzuk a jól bevált „léghűtést”