2024. április 20., szombat

Koncertek, vetélkedők, motoros felvonulás…

Kitűnő hangulatban telt a szezonnyitó a topolyai tóparton

Igazi nyárnyitó rendezvény volt a Topolyai-tó partján az elmúlt hétvégén. A legbátrabbak már hetek óta megmártóznak a tó hűs vizében, a hétvége azonban meghozta a tömeges strandolást is. Az igazi hangulatot a motorosok adták, hiszen péntekről vasárnapig több ezren megfordultak a topolyai Sinovi Severa (Észak Fiai) motorosklub sorrendben tizenkettedik találkozóján. A rendezvényen ezúttal kevesebb klub képviseltette magát, néhány országból a járványügyi előírások miatt nem tudtak jönni, de a szomszédos települések, községek klubjaiból, az ország távolabb vidékeiről érkezőkön túl több külföldi motoros is itt táborozott több napon át. Az ideérkezőket, mint mindig, rendezett környezet várta, hiszen a szervezők már napokkal a kezdés előtt azon dolgoznak minden évben, hogy a tóparti helyszín biztosítsa a kényelmet.

A topolyai motorostalálkozóra nagyon sokan érkeztek

A topolyai motorostalálkozóra nagyon sokan érkeztek

Szombaton ezer porció bab főtt a kondérokban, izgalmas motoros játékok zajlottak, és délután a találkozó leglátványosabb, legattraktívabb megmozdulása keretében több mint háromszázötven motoros vonult fel Topolya utcáin, úgy, hogy mintegy kétszáz a nagy meleg miatt a tóparti hűsölést választotta a felvonulás helyett. A versenyek keretében kötélhúzás, lassú hajtás, motorgumidobás is volt, a gyerekek pedig szörpivásban versenyezhettek. A szabadtéri színpadon a Perpetuum Mobile zenekar fokozta a hangulatot igazi rockzenével.ű

Turuc József, a Sinovi Severa klub tagja elmondta lapunknak, hogy a topolyai motorosklub csupán tizenhárom tagot számlál, ennek ellenére igyekszik minden évben jó házigazda lenni, így volt ez az idén is, és büszkék erre a többnapos, tömeges rendezvényre.

Herceg Elizabetta*

Herceg Elizabetta*

– A tóparton valójában ez az esemény a nyári szezonnyitó program, s mondhatni, mindig jól sikerül. Most a járvány okozta helyzet miatt ismét volt bizonytalanság, de végül minden összejött. Mivel ez az első ilyen jellegű találkozó a környékünkön, valóban nagy a látogatottsága. Támogatóinknak köszönhetően közös étkezéseket tudtunk biztosítani, és a játékaink nyertesei is szép ajándékot kaptak, köztük egy egyedi Capriolo kerékpárt. Szombaton nagy kotlákban főztük a babot, amiből mindenkinek jutott, több mint ezer adagot osztottunk ki. A látogatottsággal, a hangulattal tehát meg lehetünk elégedve, és a nyár is beköszöntött a hétvégén – mondta Turuc.
A motorosok vasárnap délelőtt távoztak, utána a partot a házigazdák megtisztítva adták át a tópartra látogatóknak.