2024. március 28., csütörtök

Önkifejezés egyedi módon

Az ötödik alkalommal megrendezett községi szemlére huszonhárom amatőr képzőművész összesen negyvenhárom alkotást nevezett be

Minden ember számára fontos az önkifejezés, és ezt mindenki más eszközökkel valósítja meg. Tudják ezt nagyon jól azok az amatőr képzőművészek is, akik az alkotásaikat beküldték az amatőr képzőművészek ötödik alkalommal megrendezett községi szemléjére. A tárlat ezúttal egy kicsit más, mint az eddigiek, éppen ezért érdemes megtekinteni, június 24-ig a topolyai Művelődési Házban.

Klájó Adrián képzőművész, a szemle összeállítója beszédében kiemelte, hogy a képzőművészet az egyik legszebb út, amit valaki választhat, ha önmagával kellemes időt szeretne eltölteni. Mindegy, hogy egy alkotó csak önmagának alkot, vagy ezt szeretné másoknak is megmutatni. Sokféle munka érkezett be, igazán tarka a kiállítás, különböző technikákkal dolgoztak az alkotók. Mint mondta, egyaránt voltak klasszikus technikákkal elkészített alkotások, valamint kísérletezők is, és azokat a munkákat értékelte igazán, ahol érezte, hogy az alkotók a saját gondolataikat próbálják papírra vagy éppen vászonra vetni, és ehhez találják meg a megfelelő technikát. Kifejtette továbbá, hogy az olyan kiállításokra, mint például a szemle is, érdemes saját és nem másolt munkával készülni. A másolás is fontos, amikor valaki egy adott technikát szeretne elsajátítani, de a megtanult technikákat érdemes saját munkákban kamatoztatni.
Az önkifejezés fontosságára hívta fel a figyelmet köszöntőjében Bábi Tomović Iréna, a Művelődési Ház munkatársa is. Mint elmondta, a művészet terápia is, és arra nagyon jó, hogy a felgyülemlett negatív energiákat ily módon levezesse az ember.

Az ötödik alkalommal megrendezett községi szemlére huszonhárom amatőr képzőművész jelentkezett, akik összesen negyvenhárom alkotást küldtek be. A beérkezett munkákból tízet juttattak tovább az amatőr képzőművészek körzeti szemléjére. Az első díjat Bata Rozália, a másodikat Đura Stefanović, a harmadikat pedig Kollár András érdemelte ki. Továbbjutott még a következő fordulóba a Bábi Anikó, Juhász Anna, Juhász Sándor, Komáromi Gizella, Milica Tešić, Nagy Hilda és Vass Ágnes által készített munka is.
Az amatőr képzőművészek körzeti szemléjére október 2-án kerül majd sor, ugyancsak Topolyán.