2024. április 23., kedd
C CSOPORT

Egyetlen osztrák villanás

Igazi ki-ki meccsre futottak ki a felek az Ukrajna–Ausztria összecsapáson, azzal, hogy az ukránoknak a döntetlen is a csoportmásodik helyet és a biztos továbbjutást jelenthette a C kvartettből. Az osztrákok úgy futottak ki a pályára, hogy csak a győzelem jelenti nekik a garantált nyolcaddöntőt, az iksz a harmadik helyes idegeskedéssel járhatott.

Ehhez mérten Franco Foda együttese mutatkozott sokkal harciasabbnak a bukaresti Nemzeti Aréna gyepén, a Sevcsenko-legénység határozatlanul és sok hibával játszott. A kreatívan támadó osztrákoknak nem is kellett sokat várni a meccs nyitógóljára, a 21. percben Alaba balról kanyarított be egy szögletet, amelyre Baumgartner érkezett nagy lendülettel, és akrobatikus mozdulattal a hálóba juttatta a labdát. Az első félidő hátralévő részében a bekapott gól ellenére Ukrajna nem sokat tudott változtatni játékán, egyedül Jarmolenkónak volt ígéretes lövése a 29. percben, de Bachmann kapus hárítani tudott, miközben a túloldalon Laimernek és Arnautovićnak is volt komoly gólszerzési lehetősége.

A második félidő valamivel passzívabb játékot hozott, néhány osztrák helyzeten kívül Ukrajnának is akadt néhány esélye az egyenlítésre, utoljára a hajrában Jaremcsuk lőtt mellé. Ausztria viszont megőrizte minimális előnyét, és továbbjutott, Ukrajna pedig idegeskedhet a harmadik helyen.

Bukarest: Ukrajna–Ausztria 0:1 (0:1)

Nemzeti Aréna, 14.000 néző, vezette: Çakır (török). Gólszerzők: Baumgartner a 21. percben.

Ukrajna: Buscsan – Mikolenko (Beszedin, 85.), Matvijenko, Zabarnij, Karavajev – Szidorcsuk, Malinovszkij (Cigankov, 46.), Zincsenko, Saparenko (Marlos, 68.), Jarmolenko – Jaremcsuk. Szövetségi kapitány: Andrij Sevcsenko.

Ausztria: Bachmann – Alaba, Hinteregger, Dragović, Lainer – Grillitsch, Laimer (Ilsanker, 72.), Schlager – Sabitzer, Baumgartner (Schöpf, 32.), Arnautović (Kalajdžić, 90+1.). Szövetségi kapitány: Franco Foda.