2024. április 23., kedd
C CSOPORT

Sorfal Pandevnek

Nem volt különösebb kérdés hétfőn este az Észak-Macedónia–Hollandia találkozón, hiszen az Oranje továbbjutása már garantált volt, azt pedig szintén sejteni lehetett, hogy Észak-Macedónia csak valami óriási csoda folytán szerezhetné meg a kvartett harmadik helyét, és juthat a nyolcaddöntőbe. A mérkőzés ennek megfelelően alakult: Frank de Boer kissé tartalékosan küldte pályára csapatát, a cserékkel pedig azoknak a futballistáknak is lehetőséget adott, akik eddig nem brillíroztak a kontinensviadalon. Hollandia Depay egy, Wijnaldum két góljával 3:0-ra nyert. Az összecsapás egyetlen valamire való pillanata az volt, hogy a játékosok sorfalat álltak Goran Pandevnek, aki 38 évesen búcsút int válogattotbeli karrierjének, s könnyen lehet, hogy pályafutását is lezárja, hiszen lejár a szerződése klubcsapatánál is. Hollandia tökéletes teljesítménnyel csoportelső, Észak-Macedónia pedig hiába küzdött hősiesen mindhárom csoportmeccsén, pont nélkül távozik az Európa-bajnokságról.

Amszterdam: Észak-Macedónia–Hollandia 0:3 (0:1)

Johan Cruijff ArenaA, vezette: Kovács István (román). Gólszerzők: Depay a 24., Wijnaldum az 51. és az 58. percben.

Észak-Macedónia: Dimitrijevszki – Risztovszki, Velkovszki, Muszliu, Aljoszki – Bardi, Ademi (Nikolov, 78.) – Tricskovszki (Csurlinov, 56.), Elmasz, Trajkovszki (Haszani, 68.) – Pandev (Kosztadinov, 69.). Szövetségi kapitány: Igor Angelovszki.

Hollandia: Stekelenburg – De Vrij (Timber, 46.), De Ligt, Blind – Dumfries (Berghuis, 46.), De Jong (Gakpo, 79.), Wijnaldum, Gravenberch, Van Aanholt – Depay (Weghorst, 66.), Malen (Promes, 66.). Szövetségi kapitány: Frank de Boer.

A csoport végeredménye:

1. Hollandia 3 3 0 0 8:2 9
2. Ausztria 3 2 0 1 4:3 6
3. Ukrajna 3 1 0 2 4:5 3
4.

Észak-

Macedónia

3 0 0 3 2:8 0