2024. április 25., csütörtök
NBA

A Bucksé a titánok harca

Parádés izgalmak után, hosszabbításban gyűrte le a Milwaukee a Brooklynt az NBA keleti főcsoport-elődöntőjének hetedik meccsén. Giannis Antetokounmpóék az előrehozott finálénak tartott széria utolsó összecsapásán 10 pontos hátrányból álltak fel. A hajrában a Nets-kiválóság Kevin Durant elképesztő dobással, egyetlen másodperccel az órán mentett egálra (109:109), de a kemény védelemről szóló ráadásban már nem tudta csapata javára billenteni a meccset. Giannis 40, Durant 48 ponttal zárt.

Nyugaton a Clippers az első két Salt Lake Cityben elkönyvelt vereség után sorozatban négyet nyert a Utah elleni szériában, és a franchise történetében először jutott be a konferencia fináléjába.

NBA, rájátszás, főcsoport-elődöntő, kelet: Atlanta–Philadelphia 99:104 (a sorozatban 3:3), Brooklyn–Milwaukee 109:109, h. u. 111:115 (a sorozatot a Milwaukee nyerte 4:3-ra). Nyugat: LA Clippers–Utah 131:119 (a sorozatot a Clippers nyerte 4:2-re).

Tizenhárom év után távozott Carlisle

Tizenhárom szezont követően távozott posztjáról Rick Carlisle, a Dallas Mavericks vezetőedzője. A 61 éves szakember texasi mérlege 555 győzelem és 478 vereség. A német legenda, Dirk Nowitzki köré csapatot építve 2011-ben a klub történetének máig egyetlen bajnoki címét szerezte a gárdával. Az azóta eltelt egy évtizedben hatszor jutott a csapat a playoffba, de egyszer sem lépett tovább az első fordulóból, a jelenlegi idényben a Los Angeles Clippersszel szemben bukott el hét mérkőzésen.

A Dallas a hetedik csapat, amely új vezetőedzővel kezdi meg a következő szezont, korábban a New Orleans Pelicans, a Washington Wizards, az Orlando Magic, az Indiana Pacers, a Portland Trail Blazers és a Boston Celtics jelentette be, hogy megválik szakvezetőjétől.