2024. április 25., csütörtök

Válassz egy vajdasági szakfőiskolát!

A jövendőbeli hallgatóknak több mint nyolcszáz államilag támogatott férőhelyet irányoztak elő

Nemrég közzétettük, hogy milyen szakokra iratkozhatnak a jövendőbeli elsőévesek az Újvidéki Egyetem karain a 2021/2022-es tanévben. Ezúttal a vajdasági szakfőiskolák közül az újvidéki, a szabadkai, a nagybecskereki és a nagykikindai intézményeket mutatjuk be. A tartományi kormány döntése szerint e településeken található vajdasági szakfőiskolákon összesen 725 államilag támogatott férőhely várja a hallgatókat. Ha ebbe beleszámoljuk a szávaszentdemeteri és a verseci óvóképző szakfőiskolát is, akkor összesen 875 államilag támogatott férőhely áll a vajdasági hallgatók rendelkezésére. Az alábbiakban a szakfőiskolák kínálatáról, valamint a jelentkezésre, a felvételi vizsgákra és az iratkozásra vonatkozó időpontokról számolunk be.

TANULJ TOVÁBB ÚJVIDÉKEN!

Az Újvidéki Műszaki Szakfőiskola 170 államilag támogatott férőhelyet biztosít az első évfolyamon indulók számára. A hároméves szakképzések közül az idén is a gépészet, a közlekedési mérnök, a grafikai mérnök, az ipari termékek tervezője, a tűz- és katasztrófavédelem, a munkavédelem, a környezetvédelem, az elektrotechnika, az információs technológia és a webtervezés szakok közül lehet választani. A jelentkezés június 23-a és 25-e között lesz délelőtt 9 és 13 óra között. A felvételi vizsgát 26-án tartják. Az előzetes rangsort ugyanezen a napon, a véglegeset pedig június 29-én teszik közzé. Azok a jelentkezők, akik az állami költségvetés terhén fognak tanulni a szakfőiskolán, június 30-án és július 1-jén, 9-től 13 óráig iratkozhatnak be az intézménybe. Azok, akik az önköltséges férőhelyekre jutottak be, 2-án és 3-án iratkozhatnak be, szintén 9 és 13 óra között. Bővebb információ a http://vtsns.edu.rs/ honlapon olvasható.

Az Újvidéki Ügyviteli Szakfőiskolán 75 államilag támogatott férőhely várja a jövendőbeli elsőéveseket. A hároméves szakképzések közül a pénzügy és bankügyvitel, kereskedelem és nemzetközi ügyvitel, turizmus és vendéglátás, valamint alkalmazott informatika szakokat hirdették meg. A pénzügy és bankügyvitel szakon távoktatásban is lehet tanulni, ám ez esetben a hallgatónak saját költségből kell fedeznie a tanulmányait. A szakképzésekre június 23-ától 25-éig, mindhárom napon 8 és 14 óra között lehet jelentkezni. A felvételi vizsgára vonatkozó információkat, illetve annak menetét június 28-án teszik közzé a szakfőiskola hirdetőtábláján és weboldalán. A felvételi vizsgát másnap, 29-én tartják meg, és ugyanezen a napon teszik közzé az előzetes rangsort is. A végleges rangsort július 1-jén tekinthetik meg az érdeklődők. A felvételt nyert hallgatók 1-jén, 2-án és 5-én, 8 és 14 óra között iratkozhatnak be az intézménybe. Bővebb információ a www.vps.ns.ac.rs honlapon kapható.

Az Óvóképző Szakfőiskola 80 államilag támogatott férőhelyet hirdetett meg a következő tanévre. Az intézményben az óvodapedagógus szakra lehet iratkozni. A magyar ajkú jelentkezők magyar nyelv és irodalomból is felvételizhetnek. Az intézménybe június 21-e és 25-e között lehet jelentkezni, mindegyik napon 8–14 óráig. A képességvizsgát 28-án, a felvételi vizsgát 29-én tartják meg. Az előzetes rangsort 30-án, a véglegeset pedig július 2-án teszik közzé. Az iratkozáshoz szükséges dokumentumokat 5-én és 6-án lehet átadni. Mindezekről a www.vaspitacns.edu.rs holnapon tudnak tájékozódni.

TANULJ TOVÁBB SZABADKÁN!

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán 170 államilag támogatott férőhely várja a jövő mérnökeit. Az idén öt hároméves szakirányt indítanak. Ezek a mérnöki menedzsment, az informatika, a mechatronika, az elektrotechnika és a gépészet. Az érdeklődők  június 18-a és 28-a között elektronikus úton vagy személyesen jelentkezhetnek, mindegyik napon 9 és 13 óra között. A felvételi vizsgákat június 29-én és 30-àn tartják meg. Az előzetes rangsort 30-án, a véglegeset pedig július 7-én teszik közzé. Az intézménybe július 6-a és 15-e között, mindegyik napon 9–13 óràig iratkozhatnak be a felvételt nyert hallgatók. Bővebb információ a www.vts.su.ac.rs honlapon olvasható.

Az Óvó- és Edzőképző Szakfőiskolán 70 államilag támogatott férőhelyet hirdettek meg a következő tanévre. A főiskolán a hároméves edzői, óvodapedagógusi, étrendtanácsadói (nutricionista), valamint főnővéri szak közül lehet választani. Az érdeklődők június 23-a és 25-e között, mindhárom napon 8–13 óráig jelentkezhetnek a képzésekre. A képességvizsgákat 28-án, a felvételi vizsgákat pedig 28-án és 29-én tartják meg. Az előzetes rangsort 30-án, a véglegeset július 5-én teszik közzé. Az edzői és az óvópedagógusi szakra felvételt nyert diákok július 8-án 8 és 13 óra között, az étrendtanácsadói és a főnővéri szak jövendőbeli hallgatói pedig július 9-én, szintén 8–13 óráig iratkozhatnak be az intézménybe. Bővebb információ a www.vsovsu.rs weboldalon olvasható.

TANULJ TOVÁBB NAGYBECSKEREKEN!

A Nagybecskereki Műszaki Szakfőiskolán 110 elsős hallgató tanulhat majd az állami költségvetés terhén. Az intézményben technológiai mérnök, elektrotechnika és számítástechnika, gépészmérnök, krízishelyzetek mérnöki menedzsere, valamint munkavédelmi mérnök alapképzéseken lehet tanulni. Az érdeklődők június 24-én, 25-én, valamint 28-a és 30-a között, mindegyik napon 9–15 óráig adhatják át a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat. A felvételi vizsgát július 2-én 12 órakor tartják meg. Az előzetes rangsort 5-én, a véglegeset 6-án teszik közzé. A felvételt nyert hallgatók 8-án, 9-én, valamint 12-e és 14-e között, mindegyik napon 9–14 óráig iratkozhatnak be a szakfőiskola képzéseire. A részletekről a http://vts-zr.edu.rs honlapon tudnak bővebben tájékozódni.

TANULJ TOVÁBB NAGYKIKINDÁN!

A nagykikindai Óvóképző Szakfőiskolán 50 férőhelyet hirdettek meg az állami költségvetés terhén. A főiskolán a 2020/2021-es tanévben az iskola-előkészítősök óvodapedagógusa és hagyományőrző népi játékok oktatója szakokra lehet jelentkezni. Az érdeklődők június 21-étől 26-áig, mindegyik napon 9–14 óráig jelentkezhetnek az első évfolyamra. Ezt követően 28-án tartják meg a képességvizsgát és a felvételi vizsgát. Az előzetes rangsort 29-én, a véglegeset pedig július 2-án teszik közzé. A jövendőbeli elsőévesek 6-ától és 10-éig, 9 és 14 óra között iratkozhatnak be az intézménybe. Bővebb információért keressék fel a http://vaspitacka.edu.rs/ weboldalt.