2024. április 23., kedd

Utolsó gyakorlás felvételi előtt

Véget ért az MNT idei egyetemi felvételi-felkészítő képzése

Szombaton ért véget a Magyar Nemzeti Tanács idei egyetemi felvételi-felkészítő képzése. Az utolsó foglalkozásokat a szabadkai Vegyészeti–Technológiai Iskolában tartották meg. Az eseményen Baráth Gábor Gergely, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke mondott rövid beszédet, amelyben köszönetet mondott a tanároknak és a diákoknak a programban való részvételért.

– Az MNT 2011 óta minden évben megszervezi az egyetemi felvételi-felkészítőt. Ez a komplex ösztöndíjprogramunk egyik eleme. Az idei tanév, így a felkészítő is, a koronavírus-járvány miatt rendhagyó volt, hiszen az online térben valósult meg. Maga a felkészítő februártól júniusig tartott. A tanárok a Google Meet platformon keresztül kéthetente tartottak előadást. Közel kétszáz diák vett részt az online felkészítőn. Ezzel meg vagyunk elégedve, hiszen megnehezített körülmények között kellett megszerveznünk a képzést, a diákok mégis éltek ezzel a lehetőséggel. Természetesen a programok nemcsak online órákban merültek ki, hanem a tanárok tananyagokat is feltöltöttek az online felületre. A járványhelyzet javulását követően ebben a hónapban még két tantermi foglalkozást is tarthattunk. Összegezve elmondhatjuk, hogy sikeres egyetemi felkészítőt tudhatunk magunk mögött – nyilatkozta Baráth Gábor Gergely.

Szórád Endre, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium kémiatanára szintén az idei nehéz körülményeket emelte ki értékelésében.

– Ilyen felvételi-felkészítőt online térben még nem tartottunk. Szerencsére a diákok otthon számítógépen keresztül tudták kísérni az órákat. Természetesen egy online térben tartott óra nem hasonlítható össze egy rendes tantermi körülmények között megtartott órával. Ezért nagyon örülök, hogy legalább így a felkészítő végén személyesen is tudunk találkozni a diákokkal. A gyermekek leginkább azt kérik, hogy a számításos feladatokat gyakoroljuk. Azt mondják, hogy az elméletet maguk is meg tudják tanulni a könyvből – mondta a sajtó képviselőinek Szórád Endre.