2024. március 28., csütörtök

Tűz ütött ki Belgrádban, két tűzoltó is kórházba került – VIDEÓ

A főváros Lion városrészében, pontosabban a Radoje Domanović utcában ma tűz ütött ki egy lakóépületben, a lángok pedig már átterjedtek az épület tetőzetére is. A tűzoltók jelenleg is viaskodnak a tűzzel. A kiváltó ok valószínűleg egy meghibásodott légkondicionáló, amely kigyulladt – írja a Blic hírportál.
A helyszíni tudósító szerint hat tűzoltókocsi és egy mentőautó is a terepen van. A helyszínen tartózkodik Luka Čaušić, a belügyminiszter segédje, és a rendkívüli helyzetek részlegének helyettes vezetője is.
Elmondása szerint a terepen jelenleg 35 tűzoltó tartózkodik, akik a Radoje Domanović utca 19. szám alatt található lakóépület belső és külső részét is oltják. Megerősítette, hogy egyetlen lakó sem sérült meg, azonban két tűzoltó füstöt lélegzett be, ezért átszállították őket a katonakórházba, de nincsenek életveszélyben.
Kihangsúlyozta, hogy vizsgálatot rendelnek el, hogy kiderüljön a tűz keletkezésének pontos oka, majd hozzátette, hogy a lángok a tetőtér alatt lévő klímaberendezésnél csaptak fel. A tűzoltók még mindig küzdenek a füsttel, amely beborítja az egész épületet.
A szomszédok szavai szerint egy kislányt hallottak segítségért kiáltani, de ezt követően nagyon gyorsan kiértek a tűzoltók. A bejelentés 15.40-kor érkezett a tűzoltószolgálathoz, majd több járművet, egy víztartályt és mintegy 19 tűzoltót is a helyszínre küldtek.