2021. július 24., szombat

Vučić pártközi megbeszélésen egyeztetett a Belgrád és Pristina közötti párbeszédről

Aleksandar Vučić elnök ma részt vett a pártközi párbeszéd munkacsoportjának ülésén, amelyen nincs jelen külföldi közvetítő – írja a B92 hírportál.

Vučić elnököt a találkozó előtt Ivica Dačić, a képviselőház elnöke fogadta. A parlamentbe érkeztek az ellenzéki pártok vezetői, akik a külföldi közvetítő nélküli pártközi munkacsoportot alkotják.

Közéjük tartozik: Miloš Jovanović, a Demokrata Párt elnöke, Saša Radulović, a Dosta je bilo pártjának elnöke, Boško Obradović, a Dveri elnöke, Milica Ðurđević Stamenkovski, a Zavetnici Szerb Párt elnöke, valamint Aleksandar Šešelj, a Szerb Radikális Párt alelnöke és Milan Stamatović, az Egészséges Szerbia pártjának elnöke is.

Vučić a jelenlévőknek a Belgrád és Pristina közötti dialógus eddigi folyamatát ismertette. Az elnök a Belgrád és Pristina közötti párbeszédről szóló beszámolóját holnap fogja bemutatni a parlamentben a képviselők előtt. Az elnök az Instagram-oldalán is közzétett egy bejegyzést a találkozóról, amikor megérkezett az eseményre, ahol Ivica Dačić fogadta, később pedig az ellenzéki pártok képviselőivel ült egy asztalhoz.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)