2024. április 20., szombat

Vásárolj vajdasági termékeket!

Vajdasági napok a belgrádi Száva sétányon

Az idei fesztiválon, amely a Gyere le a folyóhoz néven kerül megrendezésre, Szerbiából és a régióból több mint nyolcvan kiállító – vállalat, kézműves, gazdaság és turisztikai szervezet – mutatkozik be.

A rendezvényt, amelyet a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet és a belgrádi partnerek közösen szerveztek meg, a Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkárság is támogatta. A Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet több tucat kiállítóval lép fel a Vajdasági sarok elnevezésű részen, ahol a vajdasági helyi turisztikai szervezetek, élelmiszer- és italgyártók, valamint a szálláshelyek és vendéglátóhelyek turisztikai kínálatát tárják az érdeklődők elé.

Megnyitóbeszédében dr. Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár kiemelte, hogy a standokon található kínálat hű képet ad Vajdaság sokszínűségről, ahova nagyszerű érzés visszatérni.

– Arra buzdítom önöket, hogy vásároljanak Vajdaságban, és töltsenek el minél több időt a csodálatos vajdasági emberekkel, ízleljék meg a remek ételeket és a tökéletes borokat, cserében olyan feledhetetlen élményben lesz részük, amely arra készteti önöket, hogy mindig visszatérjenek.

Az eseményen a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium, valamint Belgrád városi képviselői mellett részt vett Nataša Pavlović, a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet igazgatója is, aki beszédében megüzente a jelenlévőknek és a potenciális turistáknak, hogy amikor Vajdaságba jönnek, a fizetésüket Bánátban költsék el, értsék meg, hogy Szerémségnél nincs jobb, és hogy Bácska a lényeg.

Az ünnepség után díjazták az újságírók által kiválasztott legjobb termékeket és vállalatokat.

A rendezvény keretében megnyitották Dragan Stojkov festő kiállítását, valamint a Mindennapi kenyerünk elnevezésű kenyérkiállítást is.