2024. április 18., csütörtök

Újvidéki Zenei Nyár

Szimfonikus mese gyermekeknek, felnőtteknek

Öt különböző és természetesen öt művészi színvonalú koncert szerepel az Újvidéki Zenei Nyár repertoárján.
A legfiatalabb közönségnek szóló műsorral kezdődik a székvárosi zenei rendezvény vasárnap 18 órakor. Szergej Prokofjev Péter és a farkas (Peđa i vuk) c. szimfonikus mesejátékát Milovan Filipović színész meséli el, a zenei részért a Vajdasági Szimfonikus Zenekar és Mikica Jevtić karmester felel. Bár a szervezők gyermekeknek szánják a programot, a felnőttek minden bizonnyal egyformán ugyanúgy élvezni fogják. A koncertet a szabadban tartják meg, a Jovan Jovanović Zmaj Gimnázium udvarán.

Hétfőn ugyanott, a gimnáziumudvaron az egész világgal megünnepeljük a zene napját: a Vajdasági Szimfonikus Zenekar és neves szólisták a szimfonikus és operairodalom népszerű szerzeményeit adják elő. A koncertet Aleksandar Kojić karmester vezényli.
Mindkét koncertre a belépés díjtalan, rossz idő esetén az előadást a Zsinagógában tartják meg.
A belépők ingyen beszerezhetők az Újvidék Zenekedvelő Ifjúsága irodájában (Katolikus porta 2., tel. 021/452-344), hétköznap 9-től 13 óráig, valamint online a http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login weboldalon, továbbá két órával a koncertek előtt a helyszínen.