2024. április 25., csütörtök

Topolyán is futottak a lovak

Topolyán is bemutatták Bíró Tímea második, Hosszú című kötetét. Az érdeklődők egy kiállítást is megtekinthettek, amely a könyv illusztrációiból, Szerda Zsófia fotóiból állt. A kiállítással egybekötött bemutatón az érdeklődőket Náray Éva, a könyvtár igazgatónője köszöntötte. A könyvbemutatón több témát is felhozott Berényi Emőke, az est moderátora, például a lovak szerepét, a társadalmi felelősségvállalást, a segítő munkát végző emberek problémáit és az elmúlást.
Bíró Tímea elmondta, hogy szerinte fontos a tabutémákkal foglalkozni, mert ha nem beszélünk a problémákról, megoldást is nehezebben találunk rájuk. A kötetben lévő lovak a stabilitás és jó állóképesség jelképei, ahogyan az emberek végig tudják nézni egy másik ember haldoklását, hogy támaszkodni tudjon rájuk egy beteg ember.

A bemutató folyamán szóba került még egy készülő új prózakötet is, amelyben a meddőség és a gyerekvállalás lesz a központi téma. A szerző elmondta, hogy ez egy igazi kihívás számára, nemcsak a tematika, hanem a szöveg formája miatt is.