2024. március 28., csütörtök

Elballagtak a tuki óvodások

Vándortarisznya, szappanbuborék és könnyek a szenttamási óvodában

Csütörtökön délután a szenttamási Barbie óvoda kis- és nagycsoportosai a felkészítő óvónők vezetésével ballagási műsorral búcsúztatták el az iskolába készülő hét társukat és az idei tanévet.

A ballagók és az óvodában maradó gyerekek táncoltak énekeltek, verseket mondtak, és egy mesejátékkal tették meghittebbé az ünnepi pillanatokat. Megható volt, ahogy ezek a csöppségek szerepeltek, ahogy átélték, hogy ez az ő napjuk. Izgultak a szerepük miatt, de élvezték is, hogy róluk szól itt minden, és a figyelem középpontjában vannak. Érezhetően sok munka lett a műsorba fektetve, minden gyerek jól adta elő a szerepét, szépen elmondta a versét. Láthatóan sokat készültek erre az alkalomra, de megérte, mert feledhetetlen élményt nyújtottak minden megjelentnek. Az ünnepi műsor végén Fullajtár Mária, a nagycsoportosok óvónője elmondta, minden évben meghatódik, amikor egy-egy csoporttól el kell búcsúzni.

− Azért gyűltünk össze, hogy a nagycsoportosok 3-4 év után elbúcsúzzanak egymástól, az óvodától, és kezdetét vegye életüknek egy új, kissé komolyabb korszaka. A kedves szülőknek kívánjuk, hogy a gyerekeiket sok erővel és nagy szeretettel segítsék az iskolaévekben – mondta.

Az óvónő ezt követően a ballagó óvodásokhoz fordult:

− Régen volt, de olyan, mintha tegnap lett volna, hogy ijedten, apa és anya kezét szorítva először léptetek be az óvoda kapuján. Még nem értettétek, kik ezek a nénik, hogy miért van itt sok kis gyerek és kisszék, miért veszi el az a kisfiú a piros autódat, és miért kell holnap megint idejönni. Néha sírtatok. Később megismertük egymást, és összebarátkoztunk. Sokat játszottunk, nevettünk nagyokat, és megtanultunk mindent, ami egy óvodásnak fontos. Jó, hogy a mi óvodásaink voltatok. Most elmentek, vár rátok a tanító néni, az iskola. Ugye nem felejtitek el, hogy a lányokat védeni kell, hogy meghallgatjuk egymást, és segítünk, ha kell, hogy hazudni nem szép dolog, hogy dolgainkat megosztjuk egymással, és sorolhatnánk. Mert ezt mind itt tanultátok az oviban. Kívánunk az iskolában jó tanító néniket, jó barátokat, érdekes tanulni valót, sok csillagot és ötöst – fogalmazott a ballagó óvodások óvónője.

A búcsúzást követően az iskolába indulók vállára került a „vándortarisznya”, és az óvó nénivel még egyszer körbejárták tantermüket és az óvoda udvarát.